Μεταμόσχευση μαλλιών με FUE

ka0001.jpg

Οι εποχές που οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών ήταν αφύσικες, τα μαλλιά φύτρωναν σαν «κούκλας», ήταν αραιά και… έβγαζαν μάτι και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών παρέμεναν τεράστιες ουλές, έχουν περάσει οριστικά. Αρκεί φυσικά να βρει κανείς τον κατάλληλο ιατρό, που να είναι ειδικευμένος και πιστοποιημένος πως γνωρίζει όλες τις τεχνικές της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών, τις εφαρμόζει με επαγγελματισμό και έχει μια εξειδικευμένη, αφοσιωμένη ομάδα που λειτουργεί «ρολόι».

Στις μέρες μας όμως, έχει εμφανιστεί ένα άλλο φαινόμενο: ενώ οι ενδιαφερόμενοι για μεταμόσχευση μαλλιών βομβαρδίζονταν παλαιότερα από εντυπωσιακές προσφορές και εκπτώσεις, τώρα βομβαρδίζονται από εντυπωσιακά ονόματα τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών που υπόσχονται μαλλιά χωρίς ουλές, χωρίς χειρουργείο, τελικά χωρίς καν… μεταμόσχευση μαλλιών!

Για το ποια ή ποιες είναι οι καλύτερες και επιστημονικά αναγνωρισμένες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών απευθυνθήκαμε στον μοναδικό Έλληνα χειρουργό πιστοποιημένο ως  Diplomate of the American Board of Hair Restoration Surgery. (ABHRS) Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD, Χειρουργό Κεφαλής-Τραχήλου, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής, εξειδικευμένο χειρουργό αποκατάστασης τριχωτού και ενεργό μέλος του ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery).

Πόσες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν;

Η Διεθνής Οργάνωση Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS) της οποίας είμαι ενεργό μέλος και το Αμερικανικό Συμβούλιο Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (American Board of Hair Restoration Surgery, ABHRS) το οποίο με έχει πιστοποιήσει ως τον μοναδικό Έλληνα χειρουργό που πληροί τα κριτήριά του, αναγνωρίζουν 2 τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών: την τεχνική FUT και την τεχνική FUE.

Οποιοδήποτε άλλο όνομα ακούει ή διαβάζει κανείς είναι απλά διαφημιστικά κόλπα για να νομίσουν οι ενδιαφερόμενοι πως ο τάδε ιατρός ή η τάδε «κλινική» εφαρμόζει κάτι …πιο καινούργιο από το …καινούργιο που εφαρμόζει η άλλη! Η ISHRS και το ABHRS μάλιστα απαγορεύουν τα μέλη τους να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε άλλο όρο για την περιγραφή αυτών των 2 τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών διότι οποιοσδήποτε άλλος όρος είναι παραπλανητικός, μη-επιστημονικός και αντιδεοντολογικός.

Σε τι διαφέρουν οι 2 τεχνικές:

Μόνο στον τρόπο που λαμβάνουμε τα μοσχεύματα από το πίσω μέρος του τριχωτού. Στην μέθοδο FUT αφαιρούμε τα μοσχεύματα σε σειρά και η περιοχή συμπλησιάζετε με τον τριχοφυτικό τρόπο σύγκλισης επιτυγχάνοντας έτσι την έκφυση τριχών ακριβώς στο σημείο από το οποίο πήραμε τα τριχοθυλάκια, ενώ στην τεχνική FUE τα λαμβάνουμε ένα-ένα και παραμένουν μικροσκοπικές κυκλικές ουλές, μικρότερες από 0,5mm. Και στις δύο τεχνικές, από τη στιγμή που θα αφαιρέσουμε τα μοσχεύματα, όλα τα επόμενα βήματα είναι ολόιδια.

Ποια τεχνική είναι πιο καινούργια;

Άλλος ένας πολυδιαφημιζόμενος μύθος της «νέας τεχνικής»!

Και οι δύο τεχνικές αποτελούν εξέλιξη παλαιότερων τεχνικών. Η τεχνική FUT είναι εξέλιξη της τεχνικής strip και η τεχνική FUE είναι εξέλιξη της τεχνικής punch graft κατά την οποία μεταμοσχεύονταν μεγάλα κυλινδρικά μοσχεύματα και τα μαλλιά φυτρώναν σαν «κούκλας» ή σαν «οδοντόβουρτσα». Και οι δυο τεχνικές έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ πλέον που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε απόλυτα φυσικά αποτελέσματα που να μην ξεχωρίζουν από τα φυσικά μαλλιά.

Ξέρετε, οι χειρουργικές τεχνικές δεν είναι …κινητά τηλέφωνα που το πιο …καινούργιο είναι πιο εξελιγμένο και πιο καλό από το …παλιό. Αυτή είναι μια επικίνδυνη υπεραπλούστευση που χρησιμοποιείται διαφημιστικά για να δελεάσουν το κοινό που έχει μάθει να συνδυάζει το πιο …νέο με το πιο καλό.

Ποια τεχνική είναι η καλύτερη;

Δεν υπάρχει απάντηση ούτε σε αυτό! Στην ιατρική γενικά, οι εξειδικευμένοι και ηθικοί χειρουργοί, αυτοί που έχουν επενδύσει χρόνια σπουδής και μελέτης, γνωρίζουν όλες τις τεχνικές για κάθε επέμβαση και εφαρμόζουν την κατάλληλη τεχνική ανάλογα με τον ασθενή, τις ανάγκες του και φυσικά την εμπειρία που έχουν στην κάθε τεχνική. Με άλλα λόγια, η ύπαρξη 2 τεχνικών αφαίρεσης μοσχευμάτων στη μεταμόσχευση μαλλιών μας επιτρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των ασθενών πλέον διότι έχουμε περισσότερα «όπλα» στα χέρια μας. Σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε τη μια τεχνική προς όφελος της άλλης, σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε σε «κόντρα» καλής ή κακής τεχνικής και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζουμε μόνο μια τεχνική όταν μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερα, πιο πλήρη και οι πυκνά αποτελέσματα με συνδυασμό των 2 τεχνικών.

Γιατί ακούμε συνεχώς για τη νέα τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών;

Όπως σας είπα δεν υπάρχει νέα και παλιά τεχνική. Υπάρχει τεχνική FUT και τεχνική FUE. Ο λόγος που ακούτε και διαφημίζεται περισσότερο η τεχνική FUE είναι διότι είναι πολύ πιο εύκολη για τον «ιατρό» να την μάθει.

Είναι συχνό φαινόμενο, νέοι, ανειδίκευτοι ιατροί που μόλις βγήκαν από τη ιατρική σχολή, να μαθαίνουν την τεχνική FUE  στο κεφάλι του ενδιαφερόμενου για μεταμόσχευση μαλλιών, καθότι δεν χρειάζεται προηγούμενη χειρουργική εμπειρία. Και καταλαβαίνετε πως επειδή αυτό μόνο ξέρουν, αυτό μόνο «πουλάνε». Μια παροιμία λέει: αν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι ένα σφυρί, σε λίγο όλα σου φαίνονται σαν καρφιά!

Μάλιστα, σε κάποια κέντρα ή «κλινικές» που ξοδεύουν τεράστια ποσά για να διαφημίσουν μόνο την τεχνική FUE, τις επεμβάσεις πολλές φορές τις εκτελούν και μη-ιατροί (νοσηλεύτριες, τεχνολόγοι ακόμα και κομμωτές!), οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα τολμούσαν να εφαρμόσουν την τεχνική FUT που απαιτεί μεγάλη χειρουργική εμπειρία. Παρόλο που το να εφαρμόζουν οποιαδήποτε τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, απλή ή πιο πολύπλοκη, είναι εξίσου παράνομο, τελικά στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, τα περισσότερα περιστατικά με την τεχνική FUE δεν τα εκτελούν καν ιατροί αλλά βοηθοί και ο ιατρός βρίσκεται κάπου στο …κτίριο!

Έτσι εξηγούνται και οι πολύ χαμηλές τιμές που κάποιοι προσφέρουν;

Ακριβώς. Είναι λυπηρό πραγματικά, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Ελλάδα, κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας να βελτιώσουν την εικόνα τους και χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό να προτείνουν προσφορές όπως «100 τρίχες για 50 ευρώ» και τόσα άλλα τραγελαφικά διαφημιστικά τρικ που ακούμε.

Για να το καταλάβετε καλύτερα θα σας το πω με ένα παράδειγμα: στη μεταμόσχευση μαλλιών δεν μεταμοσχεύουμε τις τρίχες αλλά τα τριχοθυλάκια, τις ρίζες να το πω απλά!  Τα τριχοθυλάκια που παίρνουμε από το πίσω μέρος του κεφαλιού έχουν από 1 ως 5 τρίχες το καθένα. Ο μέσος όρος τριχών σε κάθε τριχοθυλάκιο είναι 2,4 τρίχες και για να καλυφθεί (με μια μέτρια πυκνότητα) μόλις 1 τετραγωνικό εκατοστό στο τριχωτό χρειάζονται να μεταμοσχευτούν τουλάχιστον 40 τριχοθυλάκια δηλαδή περίπου 100 τρίχες!

1 τετραγωνικό εκατοστό είναι το μισό σε επιφάνεια από το νόμισμα του ενός λεπτού του ευρώ ή ακόμα καλύτερα, όσο ακριβώς η μια πλευρά ενός μικρού λευκού ζαριού!

Καταλαβαίνετε λοιπόν τι μπορούν να καλύψουν οι 100 τρίχες και πόσο αστείο είναι αυτό το διαφημιστικό τέχνασμα. Εάν σε αυτό συνυπολογίσουμε και το γεγονός της εφαρμογής από μη-εξειδικευμένο προσωπικό, καταλαβαίνετε ότι το κέρδος είναι τεράστιο για αυτόν που διαφημίζεται με αυτό τον τρόπο αλλά οι απώλειες τεράστιες για τον ασθενή διότι δυσφημείται η μεταμόσχευση μαλλιών ως ιατρική πράξη, με κακά αποτελέσματα και με δυσαρεστημένους ασθενείς, αφού δεν μπορεί να περιμένει κανείς ένας ανειδίκευτος, άπειρος νοσηλευτής ή ακόμα και κομμωτής να μπορεί να προσφέρει τα αποτελέσματα ενός έμπειρου και πιστοποιημένου χειρουργού με δεκαετίες σπουδής και επεμβάσεων.

Υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα ανάλογα με αυτόν που την εφαρμόζει;

Τεράστια! Η εξειδίκευση του Ιατρού είναι αυτή που θα αποδώσει στη μεταμόσχευση μαλλιών την επιτυχία ή αποτυχία. Και καθότι τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμα, αν όλα τα βήματα δεν γίνουν τέλεια, το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμα κακό, σαν πολλά  που βλέπει κανείς στο δρόμο καθημερινά.

Όμως η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι αυτό που βλέπει κανείς στο δρόμο, με τα αραιά μαλλιά και τις μεγάλες ουλές. Η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών είναι απόλυτα φυσική και πυκνή, αλλάζει εντυπωσιακά την εμφάνιση και την ψυχολογία του ατόμου και δεν αφήνει ουλές.

Αρκεί να γίνει από εξειδικευμένο, έμπειρο χειρουργό και μόνο!

Είναι πάγια τακτική μου να παροτρύνω τους ενδιαφερόμενους που επισκέπτονται το ιατρείο μου να προχωρούν όχι μόνο σε εκτενή έρευνα αγοράς αλλά και να ζητούν διαπιστευτήρια από όποιον ιατρό ή «κλινική» επισκεφθούν.

Ζητήστε να γνωρίστε τον ιατρό που θα σας χειρουργήσει! Μην δεχτείτε απαντήσεις τύπου «έχουμε πολλούς ιατρούς». Ζητήστε να δείτε πτυχίο ιατρικής, τίτλο ειδικότητας, τίτλο εξειδίκευσης, μην ντραπείτε να ζητήσετε οτιδήποτε θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και σιγουριά. Μην δεχθείτε ανειδίκευτο και άπειρο ιατρό επειδή είναι …φθηνότερος, μην δεχθείτε να επέμβει σε σας οποιοσδήποτε δεν είναι ιατρός. Απαιτήστε τα δικαιώματα σας, είναι ζήτημα υγείας και φυσικά τελικού αποτελέσματος.

Και να θυμάστε: δεν υπάρχουν «ειδικά» εργαλεία ή «μαγικές» τεχνικές που …πολλαπλασιάζουν τα τριχοθυλάκια, όπως δεν υπάρχουν ειδικά πινέλα και …μπογιές.

Ο ζωγράφος κάνει τη διαφορά!

Η μεταμόσχευση μαλλιών απαιτεί προσήλωση, αφοσίωση, απόλυτο συγχρονισμό και απόλυτη εξειδίκευση που μόνο μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα μπορεί να προσφέρει.

Σε ποιες περιπτώσεις, εσείς ιατρέ, εφαρμόζετε τη μία ή την άλλη τεχνική;

Εξαρτάται από τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου, τον τρόπο ζωής του, τις λεπτομέρειες των τριχοθυλακίων του (πυκνότητα, πάχος τριχών κτλ), τις ανάγκες που έχει σε τριχοθυλάκια και το σχεδιασμό που τελικά θα ακολουθήσουμε.

Σε άλλες περιπτώσεις θα προτείνω την τεχνική FUE και σε άλλες την τεχνική FUT. Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες δεν ενδείκνυται η χρήση μίας εκ των δύο τεχνικών και αυτό ως ιατρός οφείλω να το εξηγήσω στον ενδιαφερόμενο. Θα εξηγήσω τους ιατρικούς λόγους που προτείνω στην κάθε περίπτωση, απόλυτα εξατομικευμένα, την κάθε τεχνική και θα αποφασίσει ο ασθενής. Υπάρχουν και  περιπτώσεις που θα εφαρμόσουμε και τις 2 τεχνικές ταυτόχρονα για να επιτύχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Όπως λέω σε κάθε ασθενή μου: «Η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι μια απόφαση που εγώ ως εξειδικευμένος και πιστοποιημένος Χειρουργός από το Αμερικανικό Συμβούλιο, μπορώ να σε βοηθήσω να είναι η καλύτερη απόφαση που πήρες ποτέ για την εμφάνισή σου. Όταν είναι συνειδητή και ώριμη και όταν γνωρίζουμε τι μπορεί να αλλάξει σε εσένα τον ίδιο (και όχι σε φωτογραφίες με τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και …celebrities) τότε σίγουρα το αποτέλεσμά της θα σε δικαιώσει, θα σε κάνει χαρούμενο και θα σε γεμίσει με αυτοπεποίθηση για την εικόνα σου!».

ka02.jpg

Κλείστε ένα ραντεβού με τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD στο ιατρείο του, Περικλέους 1 στο Μαρούσι αλλά και στο νέο χώρο του, Πλατεία Κολωνακίου 21, στον 3ο όροφο, κατόπιν ραντεβού στο 210 8011000.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons