Ερευνητικό έργο για τη νόσο του Πάρκινσον με τη συμμετοχή της COSMOTE

parkinson_0.medium.jpg

Η COSMOTE συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο i-PROGNOSIS (Intelligent Parkinson eaRly detectiOn Guiding NOvel Supportive InterventionS), στόχος του οποίου είναι η πρόγνωση της νόσου του Πάρκινσον και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με τη χρήση της τεχνολογίας.

Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ιατρική εμπειρία, το i-PROGNOSIS (http://ift.tt/1WpzygA) επιδιώκει να προωθήσει την πρόγνωση της νόσου Πάρκινσον μέσω προηγμένης ανάλυσης συμπεριφορικών δεδομένων κατά την καθημερινή χρήση έξυπνων συσκευών (smartphone, smartwatch), αλλά και τη διαχείρισή της, διαμορφώνοντας νέες πρακτικές υγείας βασισμένες στην τεχνολογία. Αποτέλεσμα, η ενδυνάμωση των ασθενών, η μείωση των αναγκών νοσηλείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το i-PROGNOSIS και η COSMOTE καλούν το κοινό, άντρες και γυναίκες 20 ετών και άνω, να συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση των εφαρμογών και των ιατρικών πρακτικών που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του έργου, απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο: http://ift.tt/24jCOgq. Το ερωτηματολόγιο έχει δημιουργηθεί από την επιστημονική ομάδα του ερευνητικού έργου, στο οποίο συμμετέχουν 11 φορείς από 6 ευρωπαϊκές χώρες, με συντονιστή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια χρόνια και μη αναστρέψιμη ασθένεια, που εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 55 ετών. Πέρα από τον κοινό τρόμο και άλλα κινητικά συμπτώματα, τα οποία περιορίζονται με φάρμακα, οι ασθενείς μπορεί να βιώνουν ποικίλα ακόμα συμπτώματα, όπως διαταραχές στον ύπνο, κατάθλιψη, πόνο, δυσκοιλιότητα, τα οποία συνήθως δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Η διάγνωση της νόσου σήμερα δεν είναι δυνατή με εργαστηριακές εξετάσεις και συχνά τα πρώιμα συμπτώματα δεν αξιολογούνται κλινικά.

Στο πλαίσιο του έργου, η COSMOTE συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών απαιτήσεων και των προδιαγραφών του συστήματος και στη συνολική αξιολόγησή του, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στις ενέργειες διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του. Το i-PROGNOSIS συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, μέσω του προγράμματος Horizon 2020 και έχει συνολική διάρκεια 48 μήνες.

Με τη συμμετοχή της COSMOTE στο i-PROGNOSIS, o Όμιλος ΟΤΕ στηρίζει για άλλη μια φορά την τεχνολογία και την καινοτομία, ενώ στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

iPROGNOSIS2.jpgiPROGNOSIS1.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons