«Είμαστε αυτό που τρώμε»

exhibit.jpg

Ο ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, συχνά διοργανώνει εκθέσεις για θέματα που είναι υψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων του όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλλαγή του κλίματος, τα παιδιά στις ένοπλες συγκρούσεις, η βία κατά των γυναικών.

Αυτή τη φορά, το θέμα είναι η ασφαλής κατανάλωση τροφίμων – στο πλαίσιο της διατροφικής ασφάλειας -, και μια ομάδα καλλιτεχνών εκθέτουν τα έργα τους στα γραφεία του Οργανισμού, από τις 28 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου.

Ένα από τα έργα του Κινέζου Liu Bonin φέρει τον τίτλο «Κρυβόμενος στην πόλη – λαχανικά». Ανήκει στη σειρά έργων του, «Κρυβόμενος στην πόλη» και παρουσιάζει ζωγραφισμένες αυτοπροσωπογραφίες, καμουφλαρισμένες σε φόντο ραφιών σουπερμάρκετ.

Τα «όμορφα» – έτσι διατείνεται – καλάθια που ετοίμασε ο Πέπε Λόπες αφιερώνονται στα Macdonalds, τα Starbucks, την PepsiCola, τα Dunkin Donats. Ο Βενεζουελάνος καλλιτέχνης θέλει με τα ζωγραφισμένα – με ακρυλικό – καλάθια του να υπογραμμίσει τις επιπτώσεις της κατανάλωσης τροφίμων που διατίθενται από μεγάλες αλυσίδες ή εταιρείες.

«Η Βαλίσια λούεται, φορώντας τα κυριακάτικά της» και «Ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι στον ψηλό Τζέιμς» είναι κάποια από τα έργα του Βικ Μουνίζ. Είναι μέρος της σειράς έργων του Βραζιλιάνου εικαστικού με τίτλο «Παιδιά από ζάχαρη» (φωτογραφίες έργων ζωγραφικής – με υλικό τη ζάχαρη – παιδιών των οποίων οι γονείς και παπούδες τους δούλευαν σε φυτείες ζακαροκάλαμου).

Ο Αμερικανός φωτογράφος Edward Burtynsky παρουσιάζει τη σειρά φωτογραφιών του «Άνυδρες καλλιέργειες» (φωτογραφίες των σχεδόν ξερών καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο Μονέγρος, στην Ισπανία). Τέλος, το γουρούνι που απεικονίζεται σ’ αυτό που ετοίμασε ο Τζιμ Ντρέιπερ μας προσφέρεται ως «Δουλειά».

Η έκθεση οργανώνεται από τον Τζακ Μπριούερ, Πρέσβη για την Ειρήνη και τον Αθλητισμό για την Αμερικανική Ομοσπονδία για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, τον ανεξάρτητο έφορο εκθέσεων Άαρον Λιβάι Γκάρβι και τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), με τη στήριξη της μόνιμης αποστολής της Γρενάδα στα Ηνωμένα Έθνη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons