Γονίδιο επηρεάζει πόσο νέος ή γερασμένος φαίνεσαι

_gonidia.medium.jpg

Το αν κανείς δείχνει «φρέσκος» ή αντίθετα πρόωρα γερασμένος δεν είναι μόνο θέμα εμπειριών και περιβάλλοντος, αλλά και γονιδίων.

Επιστήμονες από την Ολλανδία ανακάλυψαν το πρώτο γονίδιο που επηρεάζει το πόσο νέος φαίνεται κάποιος. Το γονίδιο MC1R ήταν, ήδη, γνωστό ότι κάνει έναν άνθρωπο να έχει κόκκινα μαλλιά και πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, το οποίο είναι πιο επιρρεπές στις ρυτίδες και στη φθορά. Το ίδιο γονίδιο παίζει, επίσης, ρόλο στη φλεγμονή και στην επιδιόρθωση των βλαβών στο DNA. Τώρα, αποκαλύπτεται ότι μια παραλλαγή (μετάλλαξη) του εν λόγω γονιδίου σχετίζεται επίσης με το πόσο νεανική εμφάνιση έχει κάποιος.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου στο DNA τους δείχνουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια πιο μεγάλοι σε σχέση με την πραγματική ηλικία τους. «Για πρώτη φορά βρέθηκε ένα γονίδιο που εξηγεί εν μέρει, γιατί ορισμένοι άνθρωποι δείχνουν πιο νέοι και άλλοι πιο γέροι», δήλωσε ο καθηγητής μοριακής βιολογίας Μάνφρεντ Κάϊζερ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Έρασμος στο Ρότερνταμ.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», ανέλυσαν το γονιδίωμα σχεδόν 3.000 ατόμων. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη φαινομενική ηλικία κάποιου -η οποία σχεδόν πάντα είναι διαφορετική από τη βιολογική- με συνέπεια οι άνθρωποι να γερνάνε με διαφορετικό ρυθμό. Όπως είπαν, θα συνεχίσουν να ψάχνουν και για άλλα γονίδια που επίσης επηρεάζουν την εμφάνιση. Ελπίζουν ότι έτσι θα βρουν νέους τρόπους, όπως νέα καλλυντικά ώστε να επιβραδύνουν τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος σε έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι συστηματικά «βλέπουν» τις γυναίκες μεγαλύτερες από ό,τι είναι πραγματικά, ενώ τους άνδρες τους θεωρούν πιο νέους!

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons