Πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας

couple-656x410.jpg

Μια στήλη με συμβουλές για ζευγάρια και οικογένειες εγκαινίασε τον Απρίλιο ο βρετανικός Guardian.

Το πρώτο άρθρο της στήλης «Πώς να…», αφορούσε τη σεξουαλική υγεία των ζευγαριών, δίνοντας συμβουλές για το «πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας».

Διαβάστε τις 10 συμβουλές που δίνει η βρετανική εφημερίδα…

1. Αποδεχτείτε ότι το να κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, είναι δύσκολο και μερικές φορές βαρετό. Αλλά όχι κάτι ανέφικτο. Το πρόβλημα -στη πραγματικότητα υπάρχουν πολλές αντιφάσεις-, είναι ότι έχετε ρίξει το βάρος στο να χτίσετε με τον παρτενέρ σας αυτό που λέγεται οικειότητα και που οδηγεί στο σεξ. Ίσως αυτή η οικειότητα να είναι το λάθος.

2. Το να περνάτε πολύ χρόνο με τον παρτενέρ σας, ίσως να είναι πρόβλημα. Μήπως τα ρομαντικά Σαββατοκύριακα δεν είναι και τόσο ρομαντικά; Το να βλέπεις κάποιον τόσο συχνά, μετά από μερικούς μήνες, δεν είναι και τόσο σέξι τελικά. Οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε εξοικείωση, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος, αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας. Εξοικείωση είναι όταν έχεις τον άλλο δεδομένο, όταν τον βλέπεις πάντα, όλη την ώρα.

3. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπλοκάρει το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση, είναι ότι υπάρχουν τα εξής αντιφατικά: από τη μια υπάρχει η ασφάλεια, η αξιοπιστία, αλλά επίσης θέλετε το πάθος, το ρίσκο, τον κίνδυνο…Δυο αντίθετα στρατόπεδα. Αν έχετε το ένα, δε μπορείτε να έχετε το άλλο.

4. Φροντίστε να μείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, πράγματα για εσάς: κοινωνικοποιηθείτε και μόνοι σας μερικές φορές, κι όχι πάντα με το άλλο σας μισό.

5. Να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, το να μοιράζεστε καλές εμπειρίες είναι προτιμότερο από το να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε δώρα που κάνετε ο ένας στον άλλο. Οι αναμνήσεις από τις εμπειρίες γίνονται πολύτιμες με τη πάροδο των ετών, σε αντίθεση με τα πράγματα που μπορεί να χρειαστούν και ως… πολεμοφόδια σε έναν καυγά.

6. Ο αυνανισμός είναι σεξ με το ίδιο άτομο για ολόκληρη τη ζωή κι όμως κανείς δεν το βαριέται. Γιατί; Επειδή είστε ελεύθεροι να βρεθείτε στο δικό σας ιδιωτικό χώρο που σκέφτεστε, ενώ πιθανότατα υπάρχει μια πραγματική απόσταση μεταξύ της σεξουαλικής προσωπικότητάς σας και του καθημερινού εαυτού σας. Η σεξουαλικότητά σας δεν έχει καμία θέση στην καθημερινότητα, ενώ πιθανότατα σας ωθεί να μην είστε και ιδιαίτερα υπεύθυνοι. Η υπευθυνότητα, κομβικής σημασίας στην καθημερινότητα, σκοτώνει τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλική προσωπικότητα έχει μόνο ένα στόχο: τον οργασμό. Είναι η απόσταση αυτή που διατηρεί την ερωτική φλόγα με τον παρτενέρ σας, όποτε σκεφτείτε ακόμη και την πιθανότητα να κοιμάστε σε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες.

7. Μάθετε τη διαφορά ανάμεσα στο «θέλω κάποιον» και «έχω ανάγκη κάποιον». Το πρώτο είναι σέξι, το δεύτερο όχι. Το να φροντίζεις κάποιον επειδή το θέλεις, είναι διαφορετικό από όταν ένας από τους δυο έχει το ρόλο του «γονέα» στον άλλο, που φυσικά δεν είναι διόλου σέξι. Αυτό θα αποδυναμώσει τη σεξουαλική σας ζωή και πιθανότατα, θα οδηγήσει στην απιστία.

8. Μη περιμένετε ο σύντροφός σας να είναι το παν για σας. Πριν μερικές δεκαετίες, το προσδόκιμο ζωής ήταν μέχρι τα 50, τώρα οι γάμοι διαρκούν περισσότερο.

9. Παρηγορηθείτε με το γεγονός, ότι οι ηλικιωμένοι κάνουν συχνότερα σεξ. Έρευνα του περασμένου έτους έδειξε ότι αν κάποιος είναι παντρεμένος με τον ίδιο σύντροφο για 65 χρόνια, τότε κάνει περισσότερο σεξ από τότε που γιόρτασαν την 50ή τους επέτειο.

10. Το μυστικό για σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, λέει η Esther Perel, συγγραφέας του βιβλίου Mating in Captivity, είναι το να ξεχνάς το «μύθο του αυθορμητισμού». Προτείνει επίσης μια σειρά από εργαλεία διαλόγου, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσετε ένα διάλογο αρχίζοντας κάπως έτσι: «ερεθίζομαι όταν…».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons