Προσοχή στις θερμίδες της νηστείας

piato-656x410.jpg

Η νηστεία, πέρα από θρησκευτική παράδοση, είναι για πολλούς μια καλή ευκαιρία να προσέξουν λίγο περισσότερο τη διατροφή τους, επιδιώκοντας μείωση του σωματικού τους βάρους.

Πράγματι, η υιοθέτηση ενός διατροφικού προτύπου, το οποίο βασίζεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά και δεν περιλαμβάνει ζωικά προϊόντα, που συχνά περιέχουν αυξημένα ποσά λιπαρών και θερμίδων, μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη απώλειας βάρους, αρκεί βέβαια, να τηρείται ο «κανόνας» του μέτρου και της ισορροπίας.

Έτσι, δε θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως ακόμη κι αν τα τρόφιμα που επιλέγονται κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποτελούν στην πλειοψηφία τους υγιεινές επιλογές, ωστόσο δεν παύουν να περιέχουν θερμίδες, κι επομένως μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη ενεργειακή πρόσληψη και ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους, εάν δε δοθεί προσοχή στη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσής τους.

Συνεπώς, νηστίσιμα τρόφιμα με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, όπως οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα, το ταχίνι, ο χαλβάς, η μαύρη σοκολάτα και τα διάφορα προϊόντα δημητριακών (ζυμαρικά, παξιμάδια, κράκερ, κριτσίνια, κουλούρια και άλλα αλμυρά και γλυκά αρτοσκευάσματα) θα πρέπει να καταναλώνονται σε «ελεγχόμενες» ποσότητες. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το ελαιόλαδο, αφού η «ελεύθερη» χρήση του σε όσπρια, λαδερά φαγητά και σαλάτες μπορεί να …απογειώσει το θερμιδικό περιεχόμενο του γεύματος.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons