Μάθετε γιατί πρέπει να κάνετε ντους με κρύο νερό

ntous.jpg

Το ντους είναι ουσιαστικό κομμάτι μιας υγιεινής ρουτίνας, αλλά ανάλογα με τη θερμοκρασία, ο χρόνος που περνάτε κάτω από το νερό μπορεί να προσφέρει διαφορετικά οφέλη. Είτε σας αρέσει το ζεστό, είτε προτιμάτε το κρύο, μάθετε πώς η ρουτίνα του ντους μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Το κρύο νερό αδυνατίζει

Υπάρχουν δύο είδη λίπους στο σώμα: το λευκό λίπος και το καφέ λίπος. Το καφέ λίπος είναι το καλό και το λευκό λίπος είναι το κακό που όλοι γνωρίζουμε και αγωνιζόμαστε να απαλλαγούμε. Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεν τις καίμε σε ενέργεια, αυτά αποθηκεύονται ως λευκό λίπος, το οποίο τείνει να συσσωρεύεται στη μέση σας, την πλάτη, το λαιμό, και τους μηρούς. Το καφέ λίπος παράγει θερμότητα για να κρατήσει ζεστό το σώμα σας. Όταν το καφέ λίπος ενεργοποιείται, λόγω του ακραίου κρύου, καίει τις θερμίδες για να σας κρατήσει ζεστούς, το οποίο θα μπορούσε να παρέχει χρήσιμη βοήθεια στην προσπάθεια να χάσετε βάρος.

Χάρη στο κρύο νερό το σώμα ανακάμπτει πιο γρήγορα μετά από έντονη σωματική άσκηση

Οι αθλητές συχνά κάνουν κρύο ντους μετά από έντονη προπόνηση για να μειωθεί ο πόνος. Δεν χρειάζεται να το κάνετε συστηματικά αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα δροσερό ντους μετά από έντονη άσκηση.

Μειώνεται το στρες

Μπορεί να αποτελέσει βάλσαμο σε αγχωτικές καταστάσεις και να αυξήσει την ευεξία και τη γενικότερη ενέργεια του σώματος. Ουσιαστικά με το κρύο νερό το σημείο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αύξηση της νοραδρεναλίνης, ερεθίζεται με αποτέλεσμα να προκαλείται ευεξία και η διάθεση να ανεβαίνει. Το νευρικό σύστημα ισορροπεί και το άγχος μειώνεται.

Βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση (μαλλιά και δέρμα)

Αν θέλετε να μετριάσετε την ακμή, το κρύο ντους μπορεί πραγματικά να κάνει καλή δουλειά. Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα, ενώ το κρύο σφίγγει τα πετσάκια και τους πόρους χωρίς να τους φράζει. Μπορείτε επίσης να κάνετε μπάνιο με κρύο νερά για να έχετε πιο λαμπερά και ζωντανά μαλλιά. Αυτό επειδή το κρύο νερό «κλείνει» την επιδερμίδα σας  με αποτέλεσμα λιγότερη βρωμιά και λιπαρότητα να συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons