Σε τέσσερα αστικά κέντρα η αναδιοργάνωση της φροντίδας Υγείας

esy-doctors1.medium.jpg

Η εφαρμογή του συστήματος για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ξεκινήσει σταδιακά από τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές – την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι, ενώ η εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του νέου σχεδίου ανάπτυξης δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η λογική του σχεδίου είναι αποκεντρωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πυρήνα τον οικογενειακό γιατρό κοντά στους τόπους κατοικίας των ανθρώπων, με πληθυσμό ευθύνης, με λογική ολιστικής φροντίδας με ένα σύστημα πιο φιλικό για τον άρρωστο, λιγότερο ακριβό και ιατρικά πιο αποτελεσματικό. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να συνδράμει και η αυτοδιοίκηση να έχουμε μία συνέργεια που το αποτέλεσμα της να είναι πολλαπλασιαστικό για τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα αξιοποιηθούν δομές του ΠΕΔΥ και αν θα ενταχθούν σε αυτό το σχέδιο οι γιατροί του ΕΣΥ, είπε:

«Αυτά υπάρχει χρόνος να τα συζητήσουμε σε λεπτομέρειες. Η λογική είναι η εξής: Οι δομές του ΠΕΔΥ παραμένουν. Είναι οι μονάδες, ας πούμε, δευτεροβάθμιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Τις λέμε Μονάδες Αναφοράς. Εκεί θα γίνονται οι πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις. Η Μονάδα Γειτονιάς, ή αλλιώς Τοπική Μονάδα Υγείας, θα στελεχώνεται κυρίως από οικογενειακούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους, και φυσικά νοσηλευτές επισκέπτες υγείας κ.λπ. για να ενισχύσουν τον κοινοτικό προσανατολισμό του συστήματος και την κατ΄οίκον φροντίδα».

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του δήμου Θεσσαλονίκης ως πιλοτικού δήμου για την εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσέθεσε: «Έχουμε ήδη ένα πολυϊατρείο στην Τριανδρία το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και μένουν κάποια διαδικαστικά για να ξεκινήσει να δουλεύει. Αυτό ήταν μέσα στη λογική των κοινοτικών ιατρείων που είναι ένα κομμάτι αυτής της προσπάθειας που ξεκινάει το υπουργείο».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons