Πώς συνδέεται ο ευτυχισμένος γάμος με την κολονόσκοπηση

colonoscopy-at-home-canada%5B1%5D.medium

Οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι και ιδίως όσοι έχουν ευτυχισμένο γάμο είναι πιθανότερο να πάρουν την απόφαση να κάνουν κολονοσκόπηση για έλεγχο του εντέρου τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Αν ο ένας από τους δύο συζύγους έχει ήδη κάνει κολονοσκόπηση, τότε είναι σχεδόν διπλάσια η πιθανότητα να κάνει και ο άλλος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο, με επικεφαλής τον επικεφαλής του τμήματος γηριατρικής δρα Γουίλιαμ Ντέιλ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό προληπτικής ιατρικής «Preventive Medicine», μελέτησαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.137 ανθρώπων ηλικίας 55 έως 90 ετών, μεταξύ των οποίων 804 παντρεμένα ζευγάρια.

Όπως διαπιστώθηκε οι παντρεμένοι είναι 20% πιθανότερο να κάνουν κολονοσκόπηση σε σχέση με τους ανύπαντρους, ενώ το αυξημένο ποσοστό ανεβαίνει στο 30% αν έχουν ευτυχισμένοι γάμο και στο 40% αν η σύζυγός τους είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Όμως αυτό φαίνεται να ισχύει μόνο για τους άνδρες και όχι για τις παντρεμένες γυναίκες, αφού, άσχετα αν έχουν ευτυχισμένο γάμο ή όχι, δεν είναι πιθανότερο να κάνουν κολονοσκόπηση σε σχέση με τις ανύπαντρες, ενώ και το μορφωτικό επίπεδο του συζύγου τους δεν παίζει κανένα ρόλο, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Οι γυναίκες ελέγχουν το κεφάλαιο υγεία στα περισσότερα νοικοκυριά. Δρουν ως θεματοφύλακες της υγείας, επιτηρώντας τις επιλογές του άνδρα τους σε αυτά τα θέματα και επηρεάζοντας τις αποφάσεις του. Όσο πιο πολύ μια γυναίκα έχει επενδύσει συναισθηματικά σε ένα γάμο, τόσο περισσότερο ενθαρρύνει υγιεινές συμπεριφορές εκ μέρους του συζύγου της», δήλωσε ο Ντέιλ. Όμως, όπως είπε, οι ίδιες οι γυναίκες φαίνεται να ωφελούνται λιγότερο από το γάμο τους στον τομέα της υγείας. «Υποπτευόμαστε ότι σε αυτό το ζήτημα εξαρτώνται περισσότερο από άλλες πηγές υποστήριξης, όπως φίλους και συγγενείς», πρόσθεσε.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου. Η κολονοσκόπηση, που πρέπει να γίνεται περιοδικά μετά τα 50, αποτελεί την καλύτερη διαγνωστική μέθοδο, αλλά η προοπτική της, τόσο όσον αφορά την αναγκαία προετοιμασία (πλήρης καθαρισμός εντέρου με καθαρτικό), όσο και η ίδια η διαδικασία (ενδοσκόπηση μέσω του πρωκτού), μάλλον δεν σκορπά ρίγη ενθουσιασμού σε κανέναν.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons