Η φρικτή παραμόρφωση νοσοκόμας έπειτα από πολύχρονη χρήση σολάριουμ

jade4.jpg

Μια γυναίκα που ανέπτυξε καρκίνο του δέρματος έπειτα από τη χρήση σολάριουμ από την ηλικία των 13, έδωσε στη δημοσιότητα σοκαριστικές φωτογραφίες από την φρικτή παραμόρφωση του δέρματος από την ασθένεια. Η μανία της για να έχει σοκολατένιο μαύρισμα, οδήγησε την 26χρονη Jade Thrasher να εκτίθεται κάτω από τις λάμπες των σολάριουμ, τρεις φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά, επί 11 χρόνια. Όλα πήραν όμως μια άσχημη τροπή, το 2014, όταν άρχισε να παρατηρεί μια κηλίδα στη μύτη της που συνεχώς άλλαζε σχήμα. Ήταν τότε 24 ετών, όταν δηλαδή την ενημέρωσαν ότι πάσχει από καρκίνο του δέρματος. Οι γιατροί, αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν το καρκίνωμα που είχε το σχήμα ενός κέρματος, πάνω από το δεξί της ρουθούνι αντικαθιστώντας το δέρμα με νέο ιστό από το στήθος της.

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον η νεαρή είναι υγιής και αυτό που τώρα θέλει να κάνει γνωστό, είναι ότι η αλόγιστη χρήση των σολάριουμ μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βλαβερό.

«Φαίνεται πως είναι μη ελκυστικό το να είσαι χλωμός, εκεί όπου ζω, στο  Nashville, Τενεσί», λέει και συμπληρώνει «Θέλω οι έφηβοι να δουν την τρύπα στη μύτη μου έτσι ώστε να ξέρουν τι μπορεί να συμβεί. Είχα σολάριουμ σπίτι μου και το πέταξα στα σκουπίδια. Δεν ήθελα να το πουλήσω, γιατί δεν ήθελα κανείς να περάσει όσα πέρασα. Φυσικά μετανιώνω για το ψεύτικο μαύρισμα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κατά κάποιο τρόπο έσωσα την επιδερμίδα μου γιατί έπαθα καρκίνο. Αν είχα συνεχίσει, η επιδερμίδα μου θα είχε χειροτερέψει», αναφέρει η νεαρή που εργάζεται ως νοσηλεύτρια. Τώρα η ίδια, κυκλοφορεί με ομπρέλα όταν οι ημέρες είναι ηλιόλουστες και δεν βγαίνει εκτός, αν πρώτα δεν απλώσει στο πρόσωπο της αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 50.

«Όλοι είναι όμορφοι με το δικό τους τρόπο και δεν θα πρέπει ποτέ να κάνει κανείς κάτι για να βλάψει τον εαυτό του», είναι η νουθεσία της προς όλους.

jade.jpgjade2.jpgjade3.jpgjade4.jpgjade6.jpgjade0.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons