Γιατί το πέταγμα άχρηστων αντικειμένων βελτιώνει την υγεία

petama_antikeimenon.jpg

Οι γιατροί αλλά και οι διακοσμητές πιστεύουν πώς ένα «φορτωμένο» σπίτι δεν είναι απλά μονίμως ακατάστατο αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πραγματικά προβλήματα υγείας όπως είναι η αϋπνία, η αύξηση του σωματικού βάρους, το άγχος και η κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα το ξεσκαρτάρισμα στο σπίτι και το πέταμα των άχρηστων αντικειμένων όχι μόνο εξασφαλίζει ένα καθαρότερο σπίτι αλλά και ένα πιο ευτυχισμένο μυαλό και σώμα. Μάθετε πώς το πέταμα των άχρηστων αντικειμένων θα κάνει καλό στην υγεία σας.

Το συμμάζεμα της ακαταστασίας καθαρίζει το μυαλό

Η ακαταστασία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητά σας να επικεντρωθείτε σε ένα γεγονός και να επεξεργαστείτε πληροφορίες. Η οργάνωση της ντουλάπας για παράδειγμα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο οργανωμένη στη σκέψη, μεθοδική με ρεαλιστικούς στόχους.

Ενθαρρύνεται η σωματική δραστηριότητα

Απλές καθημερινές δουλειές του σπιτιού όπως είναι το πέταγμα των σκουπιδιών ή ηλεκτρική σκούπα, έχουν μεγάλη σημασία. Απελευθερώνονται έτσι ενδομορφίνες στον εγκέφαλό σας και μπορεί να βελτιωθεί η υγεία και η ευτυχία σας. Επιπλέον όταν ο χώρος του σπιτιού απελευθερώνεται από σκούπισμα σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερος χώρος να μετακινηθείτε και να βελτιώσετε τη σωματική σας κατάσταση.

Μειώνεται το στρες

Η μετακίνηση πραγμάτων μέσα στο σπίτι ή η αλλαγή της διακόσμησης στη βεράντα και το ξεσκαρτάρισμα στην αποθήκη απαιτεί σωματική δραστηριότητα και μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε καλύτερα τα πράγματα σας :  τι πραγματικά αξίζει να κρατήσετε και τι όχι. Όλα αυτά τα πράγματα συμβάλλουν στη σημαντική ανακούφιση από το στρες και το άγχος.

Αυξάνεται η συνολική παραγωγικότητά σας

Όταν πετάξετε όλα τα άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι και τη ζωή σας, θα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο για να βρείτε αυτό που πραγματικά ψάχνετε και η τακτοποίηση του χώρου θα απαιτεί επίσης λιγότερο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι τον χρόνο που θα εξοικονομήσετε θα μπορείτε να τον αφιερώσετε σε κάτι που πραγματικά αγαπάτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

Θα σας εμπνεύσει να οργανώσετε κι άλλες πτυχές της ζωής σας

Όταν απαλλαγείτε από πράγματα στο σπίτι που δεν χρειάζεστε πραγματικά θα μπείτε στην διαδικασία να οργανώσετε για παράδειγμα το λογαριασμό του email σας σε φακέλους,  να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ή το γραφείο σας στη δουλειά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons