Συναγερμός για την επανεμφάνιση της οζώδους δερματίτιδας

6a00e0097e4e68883301157062adba970b-800wi

Την επανεμφάνισή της σε περιοχές του νομού Σερρών έκανε, με την έλευση των πρώτων κουνουπιών στη χώρα μας, η λοιμώδης οζώδης δερματίτιδα των βοειδών και «ήδη σήμερα το πρωί έγινε η θανάτωση και των 117 ζώων ελευθέρας βοσκής σε μονάδα στο Χαρωπό του δήμου Σιντικής», όπως τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργος Δάγκος.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο κ. Δάγκος, σε μονάδα, με 400 εμβολιασμένα προ τριών μηνών, βοειδή γαλακτοπαραγωγής, στην περιοχή Νιγρήτας του δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες, επιβεβαιώθηκε κρούσμα οζώδους δερματίτιδας και «αυτή τη στιγμή μαζί με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΕΕ εξετάζουμε τα δεδομένα».

Όπως επισήμανε ο κ. Δάγκος «με δεδομένο ότι τα ζώα είναι εμβολιασμένα, εμείς λέμε ότι θα πρέπει το κοπάδι να μην θανατωθεί εξολοκλήρου, αλλά να τεθεί σε περιορισμό και να παρακολουθείται. Όμως, κοινοτική οδηγία προβλέπει ότι εφόσον προσβλήθηκε έστω και ένα ζώο, το κοπάδι πρέπει να θανατωθεί όλο».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί εάν τελικά η λοιμώδης οζώδης δερματίτιδα των βοειδών «χτύπησε» και το κοπάδι 70 ζώων ελευθέρας βοσκής στον Λιθότοπο, περιοχή πάνω από τη Λίμνη Κερκίνη.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ασθένεια πλήττει εδώ και πολύ καιρό περιοχές της χώρας, προκαλώντας τη μία θανάτωση κοπαδιού μετά την άλλη. Η λοιμώδης οζώδης δερματίτιδα των βοειδών, εξαπλώνεται με το τσίμπημα κουνουπιού και ενώ δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο, αν προσβάλλει έστω κι ένα ζώο, τότε θα πρέπει να θανατωθεί όλο το κοπάδι.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons