Ξανθός: Άμεση ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών που διαμένουν στους καταυλισμούς

EIDOMENH-NEWSBEAST-87.jpg

Η πλήρης κάλυψη των αναγκών υγείας των προσφύγων και των μεταναστών με παράλληλη προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ο στόχος των υγειονομικών αρχών της χώρας, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς η αλλαγή εποχής και η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, σηματοδοτεί και την εμφάνιση μεταδιδόμενων νοσημάτων από τσιμπήματα εντόμων, όπως τα κουνούπια, αλλά και από ενδεχόμενη αλλοίωση τροφίμων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον Ανδρέα Ξανθό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών που διαμένουν στους καταυλισμούς. Συνολικά οι πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι στιγμής είναι 53.000 εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά και από αυτά το 20% είναι κάτω των πέντε ετών. Διαμένουν σε 25 καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους καταυλισμούς του Πειραιά και την Ειδομένης.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπσκόζος μίλησε για καθολική εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει σποραδικοί εμβολιασμοί. Το θέμα έχει συζητηθεί και με την ΕΕ προκειμένου να προχωρήσει η εισαγωγή εμβολίων και υπάρχει και συνεργασία με μεγάλες ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, ώστε να διαθέσουν εμβόλια στην Ελλάδα από τα αποθέματα που διατηρούν στο εξωτερικό.

Υπάρχουν οδηγίες και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για καθολική εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού σε δύο βασικές κατηγορίες εμβολίων, στο τριπλό εμβόλιο ερυθράς-ιλαράς-παρωτίτιδας και το εμβόλιο διφθερίτιδας-τετάνου-κοκίτη και πολιομυελίτιδας.

Υπάρχει στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου των Λοιμώξεων (ECDC), στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιδημιολογικής επιτήρησης στις δομές που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως είπε ο υπουργός, το ECDC, που έχει μία πολύ μεγάλη τεχνογνωσία σε αυτά τα θέματα, ενισχύει και συμφωνεί με τις βασικές εκτιμήσεις του υπουργείου, για τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η υγειονομική φροντίδα στο επόμενο διάστημα.

«Με τις συστάσεις, οι οποίες θα υπάρξουν, θα ολοκληρώσουμε και το δικό μας εθνικό σχέδιο δράσης για την υγειονομική φροντίδα των μεταναστών και των προσφύγων», τόνισε ο κ. Ξανθός.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons