Οι κιρσοί των κάτω άκρων δεν είναι αισθητικό πρόβλημα

t5jyv63t.jpg

Για πολλά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι «εφ’ όσον δεν σε ενοχλεί το υπάρχον πρόβλημα, τότε μπορείς να το αφήσεις». Οι κιρσοί όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των φλεβικών βαλβίδων , και της χαλάρωσης των σαφηνών φλεβών.

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση όπου το πρόβλημα εντοπίζεται στις διατιτρώσες φλέβες, οι οποίες ενώνουν το επιπολής δίκτυο με το έν τω βάθει . Αυτή είναι ιδιαιτέρως δύσκολη περίπτωση, συχνή αιτία υποτροπών και χρειάζεται εμπειρία και καλή υπερηχογραφική απεικόνιση.

Ποια είναι τα συμπτώματα της φλεβικής ανεπάρκειας;

Έτσι λοιπόν ο ασθενής με φλεβική ανεπάρκεια στο 80% των περιπτώσεων έχει έντονα συμπτώματα όπως οίδημα, κράμπες ημέρα και νύχτα, βάρος και εύκολη κόπωση και αδυναμία ορθοστασίας. Επειδή η νόσος είναι ύπουλη και αρχικά δεν δίνει συμπτώματα που να ανησυχούν τον ασθενή , εξελίσσεται σταδιακά και επιδεινώνεται οπότε το δέρμα στο κάτω τμήμα της κνήμης αλλοιώνεται , ατροφεί και στο τέλος ανοίγει και δημιουργεί βλάβες , όπως έκζεμα, ερυσίπελας και έλκος το οποίο ονομάζουμε άτονο. Εάν δεν διορθωθεί η ανεπάρκεια των φλεβών που πάσχουν, τότε το έλκος δεν θα κλείσει και συνεχώς θα επιδεινώνεται.

Στο ποσοστό των ασθενών που έχουν κιρσούς στα πόδια τους αλλά δεν υποφέρουν (20%), διαπιστώνουμε ότι τα συμπτώματά είναι ήπια και δεν τους δυσκολεύουν στη ζωή τους. Όμως βλέπουν σιγά- σιγά το δέρμα να λεπταίνει και να μαυρίζει λόγω της κακής κυκλοφορίας.

Ποια είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης;

Η αντιμετώπιση του προβλήματος στο αρχικό στάδιο βέβαια είναι με φλεβοτονικά φάρμακα και ελαστικό καλσόν ή κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Τα φάρμακα είναι από εκχύλισμα ιπποκαστανιάς, κόκκινης αμπέλου (Vitis vinifera), ρουτίνη , εσπεριδίνη, καθώς από το φυτό ruscus aculeatus .

Από το μεσαίο στάδιο και μετά όμως, η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση δεν έχει νόημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται επεμβατικά. Από το 2012 και ύστερα η Παγκόσμια Αγγειοχειρουργική Εταιρεία συστήνει σαν την αποτελεσματικότερη μέθοδο το ενδοαυλικό laser. (gold standard).Είναι μέθοδος αναίμακτη , ανώδυνη , αποτελεσματική και με μοναδικό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Άρχιζα να την εφαρμόζω στην Ελλάδα από το 2006, με παρουσιάσεις σε Αγγειοχειρουργικά Συνέδρια και σε εκπαιδευτικά forum ως εκπαιδευτής . Ο ασθενής περπατάει και κινητοποιείται μετά από μισή ως μια ώρα, από την επέμβαση, και εξέρχεται μετά από λίγες ώρες από το νοσοκομείο. Συνδυάζω το ενδοαυλικό λέιζερ με την μικροχειρουργική των περιφερικών κιρσών για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, όπως επίσης και τις ενέσεις με σκληρυντικό αφρό. Επειδή η επέμβαση με λέιζερ γίνεται με συνεχή καθοδήγηση υπερήχου, αυτό επιτρέπει να γίνεται με ακρίβεια χιλιοστού και ελαχιστοποιεί το ποσοστό υποτροπών.

Συνοψίζοντας , θα πρέπει ο ασθενής με κιρσούς και φλεβική ανεπάρκεια να μην αγνοεί τα συμπτώματα και σημάδια της πάθησης και να συμβουλεύεται τον ειδικό αγγειοχειρουργό για την καλύτερη αντιμετώπισή του. Με την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουμε, το 90% τουλάχιστον των ασθενών μπορούν να αντιμετωπισθούν με ενδοαυλικό λέιζερ.

il.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.iliasxar.gr ή επικοινωνήστε με το κ. Χαράλαμπο Ηλία, Αγγειοχειρουργό, τηλ.: 2107296277, 6944261464


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons