Ακόμα πιο ανώδυνη η θεραπεία των περιπτωκτικών παθήσεων

synedrio0003.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 31 Μαρτίου μέχρι 2 Απριλίου 2016. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν πολλές αναφορές στις νέες θεραπείες των περιπρωκτικών παθήσεων με τη χρήση των ειδικά εξελιγμένων ανώδυνων χειρουργικών τεχνικών με χρήση laser.

Σύγχρονες θεραπείες για την αιμορροϊδοπάθεια και τα περιεδρικά συρίγγια

Ειδικότερα, ο προσκεκλημένος ομιλητής Dr. Guido Weyand παρουσίασε την πολύχρονη εμπειρία του και τα αποτελέσματα από τη διεθνή χρήση της καινοτόμου θεραπείας των αιμορροΐδων με αιμορροϊδοπλαστική LHP®  (Laser HemorhoidoPlasty) και της νέας μεθόδου θεραπείας των περιεδρικών συριγγίων FiLaC (Fistula Laser Closure). Οι νεότερες μέθοδοι θεραπείας της αιμορροϊδοπάθειας LHP®  και HeLP®  καθώς και η θεραπεία της κύστης του κόκκυγος και των περιεδρικών συριγγίων με τη μέθοδο FiLaC®  πραγματοποιούνται με τη χρήση των εξελιγμένων χειρουργικών laser και ειδικών μέσων εφαρμογής της ενέργειας, διασφαλίζοντας σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία, πολύ σύντομο χρόνο αποθεραπείας και απόλυτη ασφάλεια για το σφιγκτήρα και την ανατομία του ασθενούς.

synedrio2.jpg

Λιγότερη επεμβατικότητα, λιγότερες επιπλοκές

Στο παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου και με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία για τη «χρήση των laser στη θεραπεία των πρωκτικών παθήσεων». Στη συνεδρία έγινε η παρουσίαση των καινοτόμων χειρουργικών laser Leonardo Dual® που παράγουν ενέργεια σε διπλό μήκος κύματος και σε συνδυασμό με εντελώς εξειδικευμένους καθετήρες, προσφέρουν μικροχειρουργική ακρίβεια, απόλυτα εστιασμένη θεραπεία, καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα, λιγότερες επιπλοκές. Τα χειρουργικά laser Leonardo Dual® διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες ανώδυνων και αναίμακτων επεμβάσεων και επιτρέπουν σε εξειδικευμένους χειρουργούς να παρέχουν (μεταξύ άλλων θεραπειών) σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την αιμορροϊδοπάθεια, τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη του κόκκυγος.

Η θεραπεία της κύστης του κόκκυγος γίνεται εντελώς ανώδυνη και ασφαλής

Στο πλαίσιο της συνεδρίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Αλκιβιάδη Παππά, χειρουργό – ειδικό πρωκτολόγο τα κλινικά αποτελέσματα από τη χρήση των ειδικών laser στη θεραπεία της κύστης του κόκκυγος σε 230 ασθενείς και για χρονική περίοδο 4 ετών. Σύμφωνα με την εμπειρία του, η χρήση ειδικών laser στη θεραπεία της κύστης του κόκκυγος είναι άκρως επιτυχημένη και συνοδεύεται από σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς καθώς: δεν προξενεί τραύμα, είναι εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη, δεν απαιτεί ιδιαίτερη νοσηλεία, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, η περίοδος αποθεραπείας πολύ σύντομη και εντελώς ανώδυνη, ενώ τα ποσοστά υποτροπών εξαιρετικά περιορισμένα.

Η τεχνολογική εξέλιξη στην υπηρεσία της σύγχρονης ιατρικής

Ο χειρουργός – ειδικός πρωκτολόγος Απόστολος Σταματιάδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του συνεδρίου δήλωσε: «τα σύγχρονα χειρουργικά laser στα χέρια ειδικών μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για πιο ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία των παθήσεων του πρωκτού, αποτρέποντας ενδεχόμενη κάκωση του σφιγκτήρα ή άλλες επιπλοκές».

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής Δρ. Ιωάννης Καραϊτιανός ανέφερε: «παρά την παραπληροφόρηση και την άμετρη εμπορική χρήση του όρου, τα laser στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένων χειρουργών μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το τραύμα και να συνεισφέρουν σημαντικά σε μία ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία πολλών πρωκτικών και περιπρωκτικών παθήσεων».

synedrio1.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες: www.endotech.gr, Τηλ. 2102852400


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons