Αδυναμία χορήγησης συγκεκριμένων φαρμάκων σε ρευματοπαθείς

farmaka_farmakeio.medium.jpg

Την αδυναμία χορήγησης συγκεκριμένων φαρμάκων για ρευματοπαθείς και συγκεκριμένα των φαρμάκων HUMIRA, ENBREL, STELARA από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας από τις 4 Μαΐου καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.)

Τα ανωτέρω φάρμακα τα οποία είναι ευρέως χρήσης για την θεραπεία σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων όπως: Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα, Αγκυλοποιητική Σποδυλοαρθίτιδα, Ψωρίαση αλλά και άλλων, θα πρέπει από τις 4 Μαΐου να τα προμηθεύονται οι ασθενείς από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ» ενώ όλοι γνωρίζουν ότι κοντά στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας εδρεύουν σημαντικότατα ρευματολογικά/δερματολογικά κέντρα όπως π.χ. το «ΛΑΙΚΟ», ο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», το «ΣΥΓΓΡΟΣ» κ.α. Επιπρόσθετα, οι νοσούντες με ρευματικά νοσήματα, υπό αγωγή με βιολογικούς παράγοντες συχνά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση αυτή οι ασθενείς αιφνιδίως πληροφορήθηκαν από ανακοίνωση που έχει τοιχοκολληθεί στο ανωτέρω φαρμακείο του Οργανισμού χωρίς καμία προηγούμενη επικοινωνία με τον Σύλλογο ή τους γιατρούς.

Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και με κοινοποίηση τον Υπουργό Υγείας και την Προϊσταμένη Τμήματος σχεδιασμού & Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ ζητά να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση καθώς δημιουργεί εμπόδιο στην πρόσβαση των ασθενών με ρευματολογικά/δερματολογικά νοσήματα στην θεραπεία τους αλλά και σημαντικό ζήτημα ανισότητας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons