Καμπάνια πρόληψης κατά του καπνίσματος από μαθητές

peleg.medium.jpg

Η καμπάνια που πραγματοποιείται σ’ όλα τα γυμνάσια της χώρας για την πρόληψη κατά του καπνίσματος, ξεκίνησε και επίσημα από σήμερα. Η έναρξη έγινε από τον υφυπουργό Παιδεία Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με την επίσκεψή τους στο 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, όπου μίλησαν με τα παιδιά και με τους εκπαιδευτικούς για το κάπνισμα και τους κινδύνους που προκαλεί.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές Α’ και Β’ τάξης των 1.656 γυμνασίων της χώρας μας, καθώς και στα διαπολιτισμικά σχολεία. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών παρέχονται πληροφορίες όχι μόνο για τους κινδύνους του καπνίσματος, αλλά και για τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τους οικείους τους που καπνίζουν, να σταματήσουν το κάπνισμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του γυμνασίου συμπληρώνουν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο, ενώ παρακολουθούν και οπτικοαουστικό υλικό το οποίο τους ενημερώνει για τους κινδύνους του καπνίσματος και τους βοηθά να αναπτύξουν αντιστάσεις απέναντι στο κάπνισμα. Τα στοιχεία της έρευνας θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αποτυπωθούν και να αποτραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που ενδεχομένως επηρεάζουν τη στάση των μαθητών απέναντι στο κάπνισμα.

Ο υφυπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων, το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο σημαντική και συστηματική δουλειά. «Όταν η Κεντρική Εξουσία συνεργάζεται με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση κάτι καλό θα προκύψει», σημείωσε.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons