Νέα δεδομένα για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

mesoge-diatrofi.jpg

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας, φαίνεται ότι οι γυναίκες που ακολουθούν το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής έχουν ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάγματος ισχίου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερες από 90.000 γυναίκες ηλικίας 64 ετών κατά μέσο όρο, τις οποίες παρακολούθησαν για διάστημα 16 ετών. Η ποιότητα της διατροφής των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε με τη χρήση διαφόρων σκορ, μεταξύ των οποίων κι ένας δείκτης προσκόλλησης στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν πως οι γυναίκες με τον υψηλότερο βαθμό προσκόλλησης στη Μεσογειακή δίαιτα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάγματος ισχίου, αν και η μείωση του κινδύνου ήταν σχετικά μικρή. Από την άλλη, η υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής δε φάνηκε να συνδέεται με μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης καταγμάτων γενικά.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, φαίνεται ότι η υιοθέτηση ενός διατροφικού προτύπου υψηλής ποιότητας, που χαρακτηρίζεται από αυξημένο βαθμό προσκόλλησης στις αρχές της Μεσογειακής δίαιτας, συνδέεται με ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάγματος ισχίου, υποδηλώνοντας πως ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρότυπο διατροφής μπορεί να συμβάλλει στην προστασία της υγείας των οστών σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons