Επιβλαβή για τα νεφρά φάρμακα για το έλκος και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

pills-656x410.jpg

Μια συχνά συνταγογραφούμενη κατηγορία φαρμάκων για το έλκος στομάχου και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οι λεγόμενοι «αναστολείς αντλίας πρωτονίων», μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα νεφρά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λαμβάνονται τα εν λόγω φάρμακα τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για παθήσεις των νεφρών. Τα φάρμακα αυτά μέχρι σήμερα θεωρούνται γενικά ασφαλή, αλλά τώρα διαπιστώνεται ότι η μακρόχρονη χρήση τους εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τα νεφρά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον νεφρολόγο Ζιγιάντ Αλ-Αλί του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σεν Λιούις, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας (JASN), ανέλυσαν επί πέντε έτη στοιχεία για πάνω από 173.000 άτομα που έπαιρναν «αναστολείς αντλίας πρωτονίων».

Διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς αυτοί είχαν 28% αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση χρόνιας νεφροπάθειας και 96% αυξημένη πιθανότητα για νεφρική ανεπάρκεια. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η μακρόχρονη χρήση αυτών των φαρμάκων πρέπει πλέον να αποφεύγεται, να χορηγούνται μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαίο από ιατρική άποψη και για το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Οι «αναστολείς αντλίας πρωτονίων» μειώνουν την παραγωγή των γαστρικών οξέων. Σε αρκετές χώρες πωλούνται και εκτός φαρμακείων χωρίς συνταγή γιατρού. Αρκετοί ασθενείς παίρνουν αυτά τα φάρμακα για περισσότερο χρόνο από ό,τι χρειάζονται πραγματικά.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons