Πότε μία συγγνώμη είναι αποτελεσματική

woman_1.medium.jpg

Έχετε μετανιώσει για μια πράξη ή συμπεριφορά σας και αναρωτιέστε πώς θα κάνετε τους άλλους να σας συγχωρέσουν; Ε, λοιπόν, ερευνητές αποκαλύπτουν τα 6 στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να πείσετε ότι έχετε μετανιώσει πραγματικά και είστε σε θέση να επανορθώσετε.

«Το να ζητάμε συγγνώμη είναι κάτι που πραγματικά λειτουργεί. Πρέπει, όμως, να βεβαιωθούμε ότι στην απολογία μας χρησιμοποιούμε όσα περισσότερα από τα 6 σημεία-κλειδιά μπορούμε», εξηγεί ο Roy Lewicki, επικεφαλής της σχετικής έρευνας.

Σε δυο διαφορετικά πειράματα, o καθηγητής Lewicki και οι συν-συγγραφείς της έρευνας μελέτησαν τον τρόπο που 755 άτομα αντιδρούσαν σε απολογίες, οι οποίες περιλάμβαναν από 1 μέχρι και 6 από τα παρακάτω στοιχεία:

Έκφραση της λύπης Εξήγηση του τι έφταιξε Ανάληψη ευθύνης Δήλωση μετάνοιας Προσφορά επανόρθωσης Αίτημα συγχώρεσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, παρόλο που οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι συγγνώμης περιείχαν και τα 6 παραπάνω στοιχεία, δεν έχουν όλα αυτά τα συστατικά την ίδια βαρύτητα.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι το πιο σημαντικό συστατικό είναι η ανάληψη ευθύνης», τονίζει ο καθηγητής Lewicki. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, δεύτερο σημαντικότερο στοιχείο ήταν η προσφορά επανόρθωσης. «Ένα πρόβλημα σχετικά με το ζητάμε συγγνώμη είναι ότι τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα. Λέγοντας, όμως, «Θα το φτιάξω το λάθος», δεσμευόμαστε να αναλάβουμε δράση για να διορθώσουμε τη ζημιά», επισημαίνει ο κ. Lewicki.

Επόμενα στη σειρά -βάση της αποτελεσματικότητας- συστατικά φάνηκε να είναι η έκφραση της λύπης, η εξήγηση του τι έφταιξε, καθώς και η δήλωση μετάνοιας. Το λιγότερο αποτελεσματικό συστατικό της συγγνώμης αποδείχτηκε το αίτημα συγχώρεσης.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons