Μια γλυκιά προσπάθεια κατά του διαβήτη

diavitis-735x459.jpg

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επιλέξει τον διαβήτη ως κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2016, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τους τρόπους με τους οποίους ο διαβήτης μπορεί να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ώστε να αποφευχθούν οι επιπλοκές του. Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ο ΠΟΥ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εστιάζουν στην έγκαιρη διάγνωση, τη σωματική δραστηριότητα και την υγιεινή διατροφή, στοιχεία που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της πρόληψης του διαβήτη. Σε αυτή την προσπάθεια, τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να αποτελέσουν ένα γλυκό σύμμαχο τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διαχείριση του διαβήτη, καθώς παρέχουν την επιθυμητή γλυκιά γεύση χωρίς να επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα.

Νικήστε το διαβήτη!

Ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων διαβήτη μπορούν να προληφθούν ή ακόμη και να θεραπευθούν! Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, η τακτική σωματική δραστηριότητα – με τουλάχιστον 30 λεπτά δραστηριότητας μέτριας έντασης τις περισσότερες ημέρες – και η υγιεινή διατροφή έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη ή την καθυστέρηση της έναρξης του διαβήτη τύπου 2.

Μια υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια, και λιγότερο κρέας, κορεσμένα λίπη και σάκχαρα, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά. Καθώς τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά δεν έχουν καμία επίδραση στα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης του αίματος, η σημασία τους στη διατροφή των ατόμων με διαβήτη είναι αδιαμφισβήτητη. Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά προσφέρουν την απόλαυση των γλυκών τροφίμων και ποτών χωρίς να προσδίδουν θερμίδες και το πιο σημαντικό, χωρίς να επηρεάζουν τον έλεγχο της γλυκόζης [American Diabetes Association. Nutrition principles and recommendations in diabetes. Diabetes Care (2004);27: S36-46], όπως αναγνωρίζεται επίσης στην κοινή επιστημονική δήλωση της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά (ΑΗΑ) και της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA) [Gardner C, et al. Nonnutritive sweeteners: current use and health perspectives: a scientific statement from the American Heart Association and the American Diabetes Association. Diabetes Care. (2012) Aug;35(8):1798-808]. Επιπλέον, το 2011, μετά την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία για τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον ακόλουθο ισχυρισμό υγείας: «Η κατανάλωση τροφίμων / ποτών που περιέχουν ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αντί για ζάχαρη προκαλεί μικρότερη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα σε σύγκριση με τα τρόφιμα / ποτά που περιέχουν ζάχαρη» (EFSA Journal 2011;9(6):2229, EU Register on Nutrition & Health Claims).

Στοπ στην αύξηση του διαβήτη!

Ο διαβήτης αποτελεί μη μεταδοτική ασθένεια που επηρεάζει άμεσα περισσότερους από 350 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια, με αυτό να αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των επιπέδων της παχυσαρκίας και της σωματικής αδράνειας. Στην Ευρώπη, με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη το 2015, υπολογίζεται ότι 59,8 εκατομμύρια άνθρωποι μεταξύ 20-79 ετών, πάσχουν από διαβήτη.

Συνεχίζοντας την παράδοση του να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αναχαίτιση της αύξησης του διαβήτη, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών είναι υπερήφανη για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2016 κάνοντας κλικ εδώ και να μάθετε πώς τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη να διατηρήσουν τη γλυκύτητα στη ζωή τους μέσα από το ενημερωτικό δελτίο του ISA σχετικά με το διαβήτη.

Μπορείτε να δείτε τη δήλωση της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (ISA) για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (World Health Day) για την αναχαίτιση της αύξησης του Διαβήτη εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το ISA και τα μέλη του μπορείτε να δείτε στα ακόλουθα links: http://ift.tt/1Wh6KqW και http://ift.tt/1SiAmhM


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons