Ούτε χαρτιά για συνταγές δεν έχουν οι γιατροί στην Ξάνθη

kentro-igeias.jpg

Ούτε χαρτιά για να εκτυπώσουν τις συνταγές που γράφουν στους ασθενείς δεν διαθέτουν οι γιατροί στα περισσότερα αγροτικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας της Ξάνθης που συνθέτουν, ό,τι έχει απομείνει από την πρωτοβάθμια υγεία στην περιοχή.

Εδώ και αρκετό καιρό γιατροί που υπηρετούν στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης του νομού έχουν ενημερώσει τους ασθενείς για τις ελλείψεις με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να γράψουν φάρμακα να πρέπει να προμηθευτούν λευκά χαρτιά και να τα προσκομίσουν στις κατά τόπους δομές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κέντρο Υγείας Αβδήρων όπου παρά το γεγονός πως το ιατρικό προσωπικό προχωρά -με δικά του έξοδα- στην προμήθεια χαρτιού (κυρίως για ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτιά), αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών και οι τελευταίοι βάζουν το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που θέλουν να γράψουν φάρμακα, αναφέρει το xanthinea.gr.

Ουρές για μια συνταγή

Την ίδια στιγμή το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αρκετά προβλήματα στα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, τα οποία υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές ασθενών που προσέρχονται είτε για να εξεταστούν είτε για να γράψουν φάρμακα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Κέντρο Υγείας Σελέρου το οποίο επιβαρύνθηκε τελευταία με ακόμη περισσότερους ασθενείς, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και η ταλαιπωρία να χτυπά κόκκινο. Πρόσφατα οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου απέστειλαν από κοινού επιστολή στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνοντας μια σειρά από προβλήματα που παρατηρούνται στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων και τα οποία προκαλούν την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία των κατοίκων του κάμπου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons