Η κατανάλωση πρωινού σχετίζεται με περισσότερη άσκηση

getty_rf_photo_breakfast_food.medium.jpg

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition η κατανάλωση πρωινού σχετίζεται με αύξηση της φυσικής δραστηριότητας σε άτομα με υψηλό βάρος.

Για τους σκοπούς της μελέτης αναλύθηκε η σχέση μεταξύ πρωινού και υγείας σε άτομα που ως παχύσαρκα, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα ατόμων που δεν κατανάλωναν πρωινό με τα άτομα που κατανάλωναν.

Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης οι ερευνητές διαχώρισαν άτομα ηλικίας 21-60 ετών σε δυο ομάδες. Στη μία ήταν τα άτομα που δεν έτρωγαν πρωινό και στην άλλη εκείνα που έτρωγαν, για μια χρονική περίοδο 6 εβδομάδων.

Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι η ομάδα που κατανάλωνε πρωινό είχε σημαντικά καλύτερο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν το πρωινό δεν κάνει τα παχύσαρκα άτομα να χάσουν βάρος, αλλά να έχουν περισσότερη σωματική δραστηριότητα το πρωί και παράλληλα μειωμένη πρόσληψη τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons