Τα νοσοκομεία τα πιο ενεργοβόρα κτίρια του δημοσίου

ypoyrgeio_ygeias.medium.jpg

Το υπουργείο Υγείας μελετά συγκεκριμένα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας αναφορικά με το γεγονός ότι τα  νοσοκομεία είναι τα πλέον ενεργοβόρα κτίρια του δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη δημιουργία Ομάδας Εργασίας, που θα συνεργαστεί με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, θα εξειδικεύσει προτάσεις για συμμετοχή στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα διαμορφώσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ορίζοντας του οποίου ορίζεται ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους. Παράλληλα θα μελετηθούν και οι τρόπου χρηματοδότησης των έργων.

Οι λύσεις πάντως που προτείνονται για την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι συγκεκριμένες, «οικονομικά συμφέρουσες και σύντομα αποσβέσιμες», όπως, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας του υπουργείου Υγείας με θέμα, «Η εθνική στρατηγική και οι επιχειρησιακές προτεραιότητες του τομέα Υγείας: Προτάσεις εξειδίκευσης της στρατηγικής στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Ειδικότερα προτείνονται: Αντικατάσταση λαμπτήρων πυρακτώσεως του οικονομικού τύπου, εγκατάσταση μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας στα νοσοκομεία, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση high frequency ballasts στη θέση των συμβατικών, εγκατάσταση αυτοματισμών και κεντρικών συστημάτων αυτόματου ελέγχου (BMS), εγκατάσταση Κεντρικών Ηλιακών Συστημάτων, αναβάθμιση Συστήματος Κλιματισμού, αντικατάσταση πετρελαίου με φυσικό αέριο ή υγραέριο και αναβάθμιση ή αντικατάσταση καυστήρων με νέους υψηλού βαθμού απόδοσης, διαμόρφωση ορθολογικής συμπεριφοράς και οικολογικής συνείδησης στους υπαλλήλους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons