Οι περιοχές της Κρήτης με τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου

cancer-735x459.jpg

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου στον πληθυσμό της Κρήτης σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου που θα παρουσιάσει σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Χρήστος Λιονής.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με την έρευνα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως εκτός από τις περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου σε κατοίκους του νησιού, που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αύξηση παρουσιάζουν και οι δείκτες θνησιμότητας.

Οι περισσότερες κακοήθεις νεοπλασίες καταγράφονται στις πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων και της Χερσονήσου, ενώ αρνητικό ρεκόρ στον γυναικείο πληθυσμό κατέχει η Βιάννος.

sadaga1.jpg

Τα τελευταία 22 χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση των καρκίνων του θυρεοειδούς, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας. αλλά και των λευχαιμιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον ανδρικό πληθυσμό οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων αφορούν τον πνεύμονα και τον προστάτη, ενώ στις γυναίκες καταγράφονται υψηλά ποσοστά στον καρκίνο του μαστού.

sadaga2.jpg

Η έρευνα φέρνει στο φως σοκαριστικά στοιχεία καθώς την περίοδο 1992 – 2013 στην Κρήτη καταγράφηκαν 30.000 θάνατοι από κακοήθεις νεοπλασίες, με το 60% να αφορά στους άνδρες και το 40% στις γυανίκες.

Ανησυχητικό είναι και το γεγονός πως η εμφάνιση καρκίνων στο πληθυσμό του νησιού αυξάνεται κατακόρυφα. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1992 καταγράφηκαν 2.800 περιπτώσεις κακοηθών νεοπλασιών ενώ το 2013 οι περιπτώσεις φτάνουν τις 3.400!

sadaga3.jpg

Ο καθηγητής κ. Λιονής θα παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα στοιχεία της έρευνας του Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου στις 14:00 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons