Λαπαροσκοπικές νεφρεκτομές από ζώντες δότες για μεταμόσχευση νεφρού στον «Ευαγγελισμό»

euagel2.medium.jpg

Μία ακόμη επιτυχημένη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή από ζώντα δότη (σύζυγος προς σύζυγο), πραγματοποιήθηκε στην Α’ χειρουργική κλινική & μονάδα μεταμόσχευσης οργάνων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των επιτυχών μεταμοσχεύσεων νεφρού με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, επέμβαση λαπαροσκοπικής αφαίρεσης του μοσχεύματος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου από τον Δρ. Βασίλειο Δρακόπουλο, σε συνεργασία με τον Δρ. Νικόλαο Ρουκουνάκη. Το νεφρικό μόσχευμα, αφού αφαιρέθηκε λαπαροσκοπικά από γυναίκα ηλικίας 48 ετών, εν συνεχεία τοποθετήθηκε στο σύζυγό της, ηλικίας 57 ετών, από τον διευθυντή Δρ. Βασίλη Βουγά και τον συντονιστή διευθυντή της κλινικής, Δρ. Σπύρο Δρακόπουλο. Τη διαδικασία υποστήριξε άρτια το αναισθησιολογικό, το ανοσολογικό, το νεφρολογικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και οι συντονιστές των μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου, Δημήτριος Πιστόλας και Αικατερίνη Μπαλάσκα.

Η δότρια εξήλθε του νοσοκομείου την 3η μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη γενική κατάσταση και νεφρική λειτουργία, ο δε λήπτης, πλήρως κινητοποιημένος, αναμένεται να εξέλθει τις προσεχείς ημέρες.

Η λαπαροσκοπική αφαίρεση νεφρικών μοσχευμάτων, η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Δρ. Βασίλειο Δρακόπουλο, αποκλειστικά στη μονάδα μεταμόσχευσης οργάνων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τον Φεβρουάριο του 2015 – «είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση προσφοράς μοσχευμάτων από ζώντες δότες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. «Η επιτυχία της μεθόδου έγκειται στην ασφαλή εκτέλεση της μεταμόσχευσης νεφρού, αφενός δίνοντας άριστα αποτελέσματα νεφρικής λειτουργίας στον λήπτη, αφετέρου επιτρέποντας στον δότη να επανέλθει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στις καθημερινές υποχρεώσεις της ζωής του».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons