Ρήξη ιπποκνημιδίου μυός

Bones2.jpg

Όταν σε απότομη εκκίνηση (στο ποδόσφαιρο ή όταν ανάβει το πράσινο στη διάβαση πεζών) νιώσουμε κάτι σαν χτύπημα από «πέτρα» πίσω από το γόνατο, πρόκειται για ρήξη του ιπποκνημιδίου μυός.
prospopo_mikro.jpg

 

Γράφει ο Ιωάννης Η. Βλάχος, ορθοπαιδικός-χειρουργός

 

Ο ιπποκνημίδιος χρησιμεύει στους ίππους (άλογα) για να κάνουν «τροχασμό». Στους ανθρώπους δεν χρησιμεύει κάπου, γι’ αυτό μεταμοσχεύεται όταν υπάρχει ρήξη τένοντα στο χέρι.

Το ενόχλημα μετά τη ρήξη είναι αίσθημα βάρους, ελαφρύς πόνος στην γαστροκνημία (γάμπα) και συχνά πρήξιμο. Συνήθως μετά λίγες ημέρες εμφανίζεται και αιμάτωμα στην έξω επιφάνεια της γάμπας.

riksi3.jpg

Σύμπτωμα

Διαπιστώνεται από την ελαφρά δυσχέρεια και ενόχληση να σταθώ στη φτέρνα του πάσχοντος ποδιού και από πόνο στην ψηλάφηση στην περιοχή του αιματώματος.

Έλεγχος

Πρέπει να ελεγχθεί ότι η βλάβη δεν αφορά τον αχίλλειο τένοντα, που ψηλαφείται όταν ο τραυματισμένος σταθεί στις μύτες των δακτύλων.

Θεραπεία

Αντιμετωπίζεται με χρήση παπουτσιού με ψηλό τακούνι για διάστημα 6 εβδομάδων.

Λέξεις κλειδιά:

– ρήξη ιπποκνημιδίου

– αχίλλειος τένοντας

– πόνος γαστροκνημίας (γάμπα)


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons