Οι έγκυες που κάνουν κάνναβη γεννούν λιποβαρή μωρά

fbf489e881075014a8c56d0e51a874a2_L.jpg

Οι γυναίκες που κατά την εγκυμοσύνη τους καπνίζουν κάνναβη κινδυνεύουν να γεννήσουν λιποβαρές μωρό, το οποίο θα πρέπει να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής νοσηλείας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επισημαίνει ότι, καθώς η κάνναβη και τα προερχόμενα από αυτήν ναρκωτικά (μαριχουάνα, χασίς, χασισέλαιο κ.α.) γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή διεθνώς, τόσο οι γιατροί, όσο και οι χρήστες, ιδίως οι γυναίκες, πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα για τους πιθανούς κινδύνους.

Τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες, όσο και στις αναπτυσσόμενες, η κάνναβη παραμένει ιδιαίτερα διαδεδομένη: υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας 15 έως 64 ετών τη χρησιμοποιούν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Εχίρι του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στις ΗΠΑ, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Οpen, αξιολόγησαν τις έως τώρα δημοσιευμένες μελέτες πάνω στις συνέπειες της κάνναβης στο μωρό, έως έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι έγκυες που καπνίζουν κάνναβη έχουν 36% μεγαλύτερο κίνδυνο αναιμίας. Επίσης, τα έμβρυα στη μήτρα που εκτίθενται στην κάνναβη είναι 77% πιθανότερο να γεννηθούν με βάρος κατώτερο του φυσιολογικού, ενώ είναι διπλάσια η πιθανότητα να χρειαστεί η εισαγωγή τους σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει την χρήση κάνναβης με αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, ψύχωσης, μόλυνσης με ιό HIV (AIDS), ηπατίτιδας, ενδοκαρδίτιδας, φυματίωσης κ.α. Η νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχει επίσης κίνδυνος για ανεπαρκή ανάπτυξη του εμβρύου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons