Πέντε οφέλη για την υγεία αν αφήνετε τα γένια σας να μεγαλώνουν

genia.jpg

Όταν βλέπετε άντρες που αφήνουν τα γένια τους να μεγαλώσουν, το πιθανότερο είναι να μην περνά από το μυαλό σας ότι κάνουν καλό στην υγεία τους. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τα γένια χαρίζουν όχι μόνο γοητεία αλλά και οφέλη για την υγεία. Και τα οφέλη αυτά δεν περιλαμβάνουν το «είμαι σε θέση να γαργαλάω τα άτομα που φιλάω».

Ποια είναι όμως τα οφέλη; Αποδεικνύεται πώς τα γένια παρέχουν προστασία από βακτήρια και ιούς, ασθένειες του δέρματος που σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο και τη μόλυνση του προσώπου – και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Τα γένια προστατεύουν το πρόσωπό σας από τον ήλιο

Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξετε δερματικές παθήσεις από την πιο απλή (αλλά επώδυνη) όπως είναι το ηλιακό έγκαυμα, μέχρι καρκίνο του δέρματος.

Με τη γενειάδα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Προστατεύει (εν μέρει) το πρόσωπό σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και την ακτινοβολία. Όχι μόνο κρατούν το δέρμα σας υγιές αλλά το διατηρούν μαλακό και εύπλαστο. Μην ξεχνάτε άλλωστε πώς όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το δέρμα που εκτίθεται κατ’ επανάληψη στον ήλιο είναι πιο πιθανό να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος, άλλες δερματικές παθήσεις αλλά και πρόωρη γήρανση.

Σας κρατούν ζεστούς

Αν είστε οπαδός του snowboard ή του πατινάζ στον πάγο, ο χειμώνας δεν υποφέρεται! Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό: κάνει πάρα μα πάρα πολύ κρύο. Αλλά μια γενειάδα μπορεί να σας βοηθήσει!

Παραδόξως, η τρίχα του προσώπου μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει ως φράγμα προστασίας από το κρύο. Από ‘κει και πέρα, μπορεί επίσης να αποτρέψει το χτύπημα του κρύου αέρα στο πρόσωπο  και την ενοχλητική ξηρότητα του δέρματος.

Τα γένια προλαμβάνουν τις λοιμώξεις στο λαιμό

Να και κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε: τα γένια σας προστατεύουν από τις λοιμώξεις του λαιμού. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τρίχες του προσώπου μπορούν να κρατήσουν μακριά από την είσοδο στο στόμα ορισμένα αερομεταφερόμενα βακτήρια, προστατεύοντας έτσι το λαιμό σας.

Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης

Τα γένια στο πρόσωπο συνήθως έναν νεότερο άντρα τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος. Μπορεί λοιπόν εξωτερικά να τον μεγαλώνουν, στην πραγματικότητα όμως επιβραδύνουν την διαδικασία γήρανσης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τρίχες του προσώπου εμποδίζουν το νερό να φεύγει από το δέρμα, διατηρώντας το συνεχώς ενυδατωμένο. Αυτό μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο σκληρό δέρμα να δείχνει πιο μαλακό, λαμπερό και νεανικό.

Αποτρέπουν τις αλλεργίες

Αναρωτιέστε πώς; Παγιδεύουν τη γύρη και τη σκόνη πριν προλάβουν να εισβάλλουν στον οργανισμό.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons