Η ιταλική πόλη όπου κανείς δεν πεθαίνει νέος

Acciaroli.jpg

Οι κάτοικοι μιας ιταλικής πόλης γίνονται το αντικείμενο μελέτης- κάτι σαν τη δική μας Ικαρία- για να βρεθεί πώς καταφέρνουν και ζουν τόσο πολύ.

Στη δυτική ακτή της νότιας Ιταλίας, η πόληAcciaroli έχει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αιωνόβιων στον πληθυσμό της των 2000 ατόμων.

Η μελέτη θα γίνει από Αμερικανούς και Ιταλούς επιστήμονες, οι οποίοι θα αναζητήσουν πώς 300 άνθρωποι στην πόλη αυτή κατάφεραν να σβήσουν τα 100 κεράκια τους.

Το Acciaroli είναι γνωστό για τα χαμηλά επίπεδα καρδιαγγειακών παθήσεων και ασθενών με Αλτσχάιμερ, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα μπουν στο επίκεντρο μελέτης οι ντόπιοι.

«Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστώσει γιατί αυτοί οι 300 ζουν τόσο πολύ με υπολογισμό πλήρους γενετικής ανάλυσης και εξέταση του τρόπου ζωής, όπως η δίαιτα και η άσκηση», εξήγησε ο Δρ Alan Maisel, καθηγητής καρδιοαγγειακής ιατρικής στο σαν Ντιέγκο.

«Τα αποτελέσματα από τη μελέτη της μακροζωίας αυτής της ομάδας ανθρώπων μπορούν να εφαρμοστούν στην κλινική μας στο Σαν Ντιέγκο και σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι στο Acciaroli ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ψάρια και ελαιόλαδο, που είναι αναγνωρισμένο πως συμβάλλει στην υγεία.

Τα πιάτα συχνά αρωματίζονται με δενδρολίβανο, βότανο που λέγεται πως έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες.

Οι κάτοικοι του Acciaroli- που πιστεύεται πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ- εκτιμάται πως ζουν πολύ και επειδή περπατούν πολύ και κάνουν ορεινή πεζοπορία.

«Το πρότζεκτ αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στο να ‘ξεκλειδώσουμε’ μερικά από τα μυστικά για το πώς οι άνθρωποι εδώ μεγαλώνουν υγιείς αλλά και στο να ενισχύσουμε ένα δίκτυο ερευνητών σε όλο τον κόσμο, που θα οδηγήσει σε περισσότερη έρευνα και βελτιωμένη ιατρική φροντίδα στα άτομα της τρίτης ηλικίας», εξήγησε ο Δρ Salvatore DiSomma, ο Ιταλός επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons