Η φύση μας θεραπεύει μέσα από το μέλι

HONEY-656x410.jpg

Κάθε ποικιλία μελιού έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αναλόγως τις ιδιότητες των φυτών και των βοτάνων, η φύση μας παρέχει και τις ανάλογες θεραπευτικές ιδιότητες.

Μέσω της εκάστοτε ποικιλίας μελιού που καταναλώνουμε λαμβάνουμε και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Έτσι, το μέλι που θα καταναλωθεί θα πρέπει να είναι ομοιογενές, να είναι νέας σοδειάς και οπωσδήποτε να είναι βιολογικό.

Κάθε ποσότητα μελιού που τρώμε καθημερινά δρα στον οργανισμό μας σαν ασπίδα προστασίας και αυτό μας κάνει να πούμε ότι το μέλι έχει  αντιβακτηριακη δράση με το πιο ισχυρό  σε αυτή τη κατηγορία να είναι το βιολογικό μέλι με κορυφαία τα μέλια βαμβακιού, πεύκου, ελατής, καστανιάς, και ευκαλύπτου. Πχ το μέλι βαμβακιού λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει την υψηλότερη αντιβακτηριακη δράση από όλα τα υπόλοιπα ελληνικά μέλια, επίσης αρκετοί το συγκρίνουν με το μέλι μανούκα.

Επίσης οι φαρμακευτικές ιδιότητες που έχει το μέλι είναι ότι :

–  Βοήθα στην ελάττωση των μικροβίων του εντέρου

– Συμβάλει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος

– Βοήθα στην στοματική υγιεινή και των ούλων

– Προστατεύει τα αγγεία της καρδιάς

– Ρυθμίζει τον μεταβολισμό

– Επουλώνει έλκη, πληγές, και δερματικές παθήσεις

– Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

– Έχει αντιαλλεργικη και αντικαρκινική δράση

Έχει αντιφλεγμονωδη και αντιοξειδοτικη δράση λόγω των ουσιών που περιέχει όπως α-τοκοφερόλη, ασκορβικο οξύ (βιταμίνη C), β-καροτίνη, υπεροξειδαση και καταλαση , βοηθά στην επούλωση και θεραπεία διαφόρων μολύνσεων και πληγών του δέρματος. Το θυμαρίσιο μέλι είναι το καλύτερο ελληνικό μέλι για τέτοιες παθήσεις.

Το μέλι γιατρεύει και ανακουφίζει από εσωτερικές διαταραχές  αλλά είναι ιδανικό και για εξωτερική χρήση πχ εγκαύματα, πληγές και ρινοφαρυγγικές παθήσεις, άρα λοιπόν είναι το βασικό προϊόν στην μελισσοκομεία αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πηγή: melissokomianet.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons