Τα σημάδια που στέλνει το σώμα σας όταν δεν πίνετε νερό

drinking-water-danger.medium.jpg

Όποιος υποφέρει από πονοκεφάλους, πρησμένα ούλα ή έχει γκρινιάρα μαμά, ξέρει ότι πρέπει να πίνει πολύ νερό, γιατί είναι η στάνταρ απάντηση στα περισσότερα προβλήματα υγείας.

Και παρόλο που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το παραπάνω, κρατώντας το σώμα ενυδατωμένο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χρειαζόμαστε νερό για ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας και να απαλλαγούμε από την υπερβολική θερμότητα. Πλέον το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της νεφρικής λειτουργίας και την εκκαθάριση από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας. Όταν μάλιστα δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα αλλά και ο εγκέφαλός σας υποφέρει. Εδώ είναι πέντε σημάδια που φανερώνουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.

Ομιχλώδης ζάλη

Έχετε προβλήματα συγκέντρωσης; Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 στο περιοδικό American College of Nutrition, ακόμα και η ήπια αφυδάτωση – μόνο 2% – εμποδίζει την προσοχή και τη μνήμη. Μερικές άλλες μικρότερες μελέτες έχουν συνδέσει την αφυδάτωση με υψηλότερα ποσοστά άγχους, κούρασης, μειωμένης συγκέντρωσης, μέθη και σύγχυση μεταξύ των νέων γυναικών.

Μια άλλη μικρή μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι τα γνωστικά προβλήματα που συνδέονται με την αφυδάτωση προκαλούν λάθη στην οδήγηση, καθιστώντας μάλιστα τον κίνδυνο στο δρόμο παρόμοιο με έναν μεθυσμένο (ή άυπνο) οδηγό.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons