Συνάντηση εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

ekav2.jpg

Τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ εξέθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αντιπροσωπεία τους. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τους οφείλονται αμοιβές για νυχτερινά-αργίες για τους μήνες, δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2014, Δεκέμβριος 2015, Ιανουάριος 2016, Φεβρουάριος 2016, και εκτός έδρας για όλο το έτος 2015.

Όπως ανέφερε στο http://ift.tt/1ojtitH του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μαθιόπουλος, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποπληρωμή των οφειλομένων και ειδικότερα για τον Δεκέμβριο του 2014 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μετά την αξιολόγηση και για το 2015 θα υπάρξει τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ. Όσον αφορά τα εκτός έδρας, σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, ο αν. υπουργός δεσμεύθηκε για αποπληρωμή του πρώτου εξαμήνου, μέσα στον Απρίλιο.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό και το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων, όπου σήμερα το κόστος συντήρησης και καύσιμων (τα περισσότερα είναι βενζινοκίνητα, ενώ τα καινούργια ασθενοφόρα κινούνται με πετρέλαιο) ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ. ετησίως.

Ο κ. Πολάκης, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είπε ότι η προκήρυξη για την ανανέωση του στόλου μέσω ΕΣΠΑ θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο, ενώ προχωρά η προκήρυξη για την πρόσληψη 100 διασωστών πανελλαδικά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons