Τι κάνουμε όταν μας κοπεί ο χαλινός

doctor-banner.jpg

Ο χαλινός είναι ένας σύνδεσμος που ενώνει το κεφαλάκι του πέους με το δέρμα που τον καλύπτει. Πρόκειται δηλαδή για μια πτυχή του δέρματος (μικρό και λεπτό κομμάτι δέρματος) που ενώνει την κάτω επιφάνεια της κεφαλής του πέους (βαλάνου) με την ακροποσθία.

Όταν έχει μικρό μήκος τότε ονομάζεται βραχύς χαλινός και έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζει την αποκάλυψη της βαλάνου κατά τη στύση ή σε περίπτωση που η βάλανος αποκαλύπτεται να κάνει κάμψη προς τα κάτω λόγω έλξης από το βραχύ χαλινό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο χαλινός παρουσιάζει αρκετή ελαστικότητα και ικανό μέγεθος, ώστε να επιτρέπει την ομαλή και πλήρη έκπτυξη του πέους κατά την στύση, ενώ κατά την χαλάρωση του οργάνου έλκει την ακροποσθία προς κάλυψη της βαλάνου. Εάν χαθεί η ελαστικότητα του χαλινού, τότε μπορεί να έλκει την κεφαλή του πέους προς τα κάτω ή ακόμη και να κοπεί κατά τη σεξουαλική πράξη, με πρόκληση μικρής ή σπανιότερα μεγαλύτερης απώλειας αίματος.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ο ασθενής να βρεθεί στην κατάσταση να αντιμετωπίσει ρήξη χαλινού. Όταν το άτομο διαπιστώσει ότι έχει τέτοιο πρόβλημα απευθύνεται στον ειδικό, ο οποίος με τοπική νάρκωση, ανώδυνα σε λίγα λεπτά και στο ιατρείο μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Ο ασθενής την ίδια στιγμή μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές του.

Τι μπορεί να προκαλέσει ρήξη;

Στην περιοχή του χαλινού δημιουργούνται συνήθως μικρορήξεις και εκδορές από τραυματισμούς κατά την σεξουαλική επαφή, οι οποίες οδηγούν σε περαιτέρω ανάπτυξη ουλώδους ιστού στον χαλινό και με τον τρόπο αυτό σε μεγαλύτερη μείωση της ελαστικότητάς του και σε βαθμιαία επιδείνωση της κατάστασης. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί κατά την συνουσία σημαντική ρήξη του χαλινού και αιμορραγία, η οποία τις περισσότερες φορές τρομάζει τον ασθενή.

Γενικά, τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο βραχύς χαλινός είναι τα εξής: Έλξη της βαλάνου του πέους προς την κάτω επιφάνεια του κορμού του πέους Επώδυνες σεξουαλικές πράξεις Μερική ή ολική ρήξη του χαλινού κατά τη φάση της σεξουαλικής πράξης και Αιμορραγία Λοιμώξεις και βαλανοποσθίτιδες

Όταν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει διατομή του χαλινού. Η χειρουργική αυτή επέμβαση είναι μία πράξη ρουτίνας και σχετικά απλή. Με την κλασική χειρουργική μέθοδο (που γίνεται στο ιατρείο μας με τοπική αναισθησία και διαρκεί λίγα λεπτά ) ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία, μπορεί να εργασθεί άμεσα και έχει μία ολιγοήμερη μετεγχειρητική πορεία. Η σεξουαλική επαφή επιτρέπεται αμέσως μετά την επούλωση του τραύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://ift.tt/1LwWGan επικοινωνήστε με τον κ. Ιωάννη Σαλμά, Χειρουργός Ουρολόγος, Ουρολογικό Ανδρολογικό Ιατρείο Ουροδιάγνωση, τηλ: 210 9604187, 693 676 2009

fff.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons