Συγκλονιστική φωτογραφία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του δέρματος

fd.jpg

Μπορεί κανείς να ακούσει προειδοποιήσεις, περιγραφές, τι να προσέχει και χίλια δύο τέτοια σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος. Η εικονιζόμενη Judy Cloud αποφάσισε να αντικαταστήσει χίλιες λέξεις με μια εικόνα, όπως λέει και το ρητό.

Έτσι δημοσιοποίησε η ίδια selfie φωτογραφίες της.

Η 49χρονη από την Ιντιάνα υποβλήθηκε σε χειρουργική αφαίρεση 49 καρκινοειδών σημαδιών από το σώμα της στην τελευταία επέμβασή της- και αποδίδει την κατάστασή της στην ανέμελη νεότητά της.

«Είναι το αποτέλεσμα της χρήσης τεχνικών μαυρίσματος όταν ήμουν νεότερη, γράφει στο Facebook καθώς καταγράφει την περιπέτειά της με τη νόσο. «Είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών ηλιακών εγκαυμάτων που είχα ως παιδί και ως έφηβη, της μη χρήσης αντιηλιακού και της μακράς έκθεσής μου στον ήλιο ακόμα και στα 30 μου», εξομολογείται.

Το να έχει κανείς σκούρο δέρμα δεν σημαίνει πως προστατεύεται ούτε του επιτρέπει να «ψήνεται» στον ήλιο για ώρες, προειδοποίησε και τόνισε: «δεν αξίζει να πεθάνεις για να μαυρίσεις».

«Ακούω πολλούς να λένε πως νιώθουν καλύτερα μετά το τεχνητό μαύρισμα ή αφότου κάτσουν στον ήλιο για ώρες», πρόσθεσε, «κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες, θα μπορούσατε να είστε εσείς».

Όλα άρχισαν για την Cloud στα 29 της, όταν έμαθε πως ένα μικρό σημαδάκι στο πρόσωπό της ήταν καρκίνος του δέρματος.

«Αυτή ήταν η αρχή», θυμάται.

Αν η «έκθεση» των ουλών και των ραμμάτων της αποτρέψει ένα νεαρό κορίτσι από το τεχνητό μαύρισμα ή από την ηλιοθεραπεία χωρίς αντιηλιακό, τότε άξιζε τον κόπο, σημειώνει.

«Μπορεί να μιλάς μέχρι να στεγνώσει το στόμα σου σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, ο κόσμος δεν ακούει», καταλήγει, «αλλά αν το δουν στο πρόσωπό σου μπορεί και να ακούσουν».

fd.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons