Ακόμα μία φορά.. ανυπόστατες έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο παραπλανούν τους ατμιστές.

Η επιλογή χρήσης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου ως εναλλακτική του παραδοσιακού καπνίσματος τείνει να αποτελέσει μία από τις δημοφιλέστερες μορφές διακοπής του τσιγάρου, η οποία βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και φυσικά την υγεία εκατομμυρίων πρώην καπνιστών παγκοσμίως. Την παραδοχή αυτή φαίνεται πως δεν μπορούν να συμμεριστούν έρευνες, στην πλειονότητα τους με ελλιπή στοιχεία, που συχνά κάνουν τον γύρω του διαδικτύου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μίας τέτοιας πρόσφατης έρευνας είναι αυτή του Baptist University του Χονγκ Κονγκ, που επίσης έχει κάνει τον γύρω του διαδικτύου και υποστηρίζει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο εμπεριέχει ένα εκατομμύριο περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον μολυσμένο αέρα της πόλης του Χονγκ  Κονγκ. Το πρόβλημα που ωστόσο προκύπτει από το παραπάνω συμπέρασμα της έρευνας είναι πως στερείτε πλήρως επιχειρημάτων αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται ελλιπής ως προς το επιστημονικό κομμάτι καθώς καμία αναφορά στην μεθοδολογία που ακολουθήθηκε δεν έχει δημοσιευτεί ως όφειλε.

Αν και το συμπέρασμα της παραπάνω έρευνας εύκολα μπορεί να αμφισβητηθεί από την κοινή λογική μία πιο εμπεριστατωμένη ανατροπή των παραπάνω συμπερασμάτων μας παραθέτει ο καθηγητής καρδιολογίας του Ωνασείου Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος συστηματικά μαζί με την ερευνητική του ομάδα έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με την τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο καθηγητής ασκώντας έντονη κριτική στον τρόπο εξαγωγής των συμπερασμάτων από τους ιθύνοντες της παραπάνω έρευνας, εξηγεί πως η σύγκριση εκπομπής ουσιών ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου με αυτής που προκύπτει από την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι τουλάχιστον αυθαίρετη καθώς όπως και ένας που στοιχειωδώς γνωρίζει την λειτουργία ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου αντιλαμβάνεται πως καμία μορφή καύσης δεν υπάρχει σε αυτό κατά την χρήση του  παρά μόνο ατμοποίηση υγρού αναπλήρωσης. Αυτομάτως τυχόν εκπομπές ουσιών και πόσο μάλλον σύγκριση αυτών με ουσίες μολυσμένου αέρα κάποιας πόλης, απλά δεν ευσταθούν.
Καταλήγοντας στο άρθρο του  ο καθηγητής αναφέρει: “Υπάρχουν δύο πιθανότητες: Ή οι επιστήμονες δεν έχουν καμία ιδέα σε τι αναφέρονται ή εσκεμμένα παραπληροφορούν το κοινό. Ακόμα χειρότερα δημιουργούν πανικό στους ατμιστές (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι πρώην καπνιστές) με το κίνδυνο να τους κάνουν να υποτροπιάσουν, καπνίζοντας κανονικά τσιγάρα»

Πηγή: http://www.310.gr/blog/anypostates-ereynes-gia-to-ilektroniko-tsigaro-paraplanoyn-toys-atmistes.html


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons