Τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρουν οι μπάμιες

bamies-735x459.jpg

Οι μπάμιες αποτελούν για πολλούς ένα «δύσκολο» προς κατανάλωση λαχανικό, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης υφής που αποκτούν μετά το μαγείρεμα.

Ωστόσο, ρίχνοντας μια ματιά στη διατροφική τους αξία, θα διαπιστώσει κανείς πως σίγουρα αξίζουν μια θέση στο διαιτολόγιό μας, καθώς έχουν να μας προσφέρουν πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Αρχικά, οι μπάμιες διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τόσο αδιάλυτες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, όσο και διαλυτές, οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και την καλύτερη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Ακόμη, συγκαταλέγονται στις πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ, που αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος, ενώ σχετίζεται και με την υγεία των οστών. Ενδεικτικά, 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες μπάμιες, καλύπτει το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για υγιείς ενήλικες. Από την άλλη, προσφέρουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και Α, φυλλικού οξέος και βιταμινών Β1 και Β6, καθώς και μαγνησίου, ασβεστίου και καλίου.

Τέλος, στα διατροφικά τους πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς οι μπάμιες αποδίδουν περίπου 20 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Συνεπώς, εάν δοθεί προσοχή στην ποσότητα ελαιολάδου που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, καθώς και στο ψωμί και τη φέτα που συνήθως τις συνοδεύουν, μπορούν να αποτελέσουν ένα ελαφρύ πιάτο, για άτομα που ακολουθούν δίαιτα απώλειας βάρους ή «προσέχουν» τη διατροφή τους.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons