Πόσες θερμίδες έχει το Σαρακοστιανό τραπέζι

sarakosti_large_1.medium.jpg

Χαλβάς, λαγάνα, ταραμοσαλάτα, ελιές, θαλασσινά είναι κάποια από τα τρόφιμα που υπάρχουν στα περισσότερα τραπέζια τα κούλουμα.

Με ένα πρώτο άκουσμα φαντάζουν υγιεινά, ωστόσο κρύβουν παγίδες, ιδιαιτέρως όσον αφορά τις θερμίδες τους. Ας τα δούμε αναλυτικότερα:

Από θρεπτικής απόψεως, με μια πρώτη ματιά ένα σαρακοστιανό τραπέζι δεν θα μπορούσε να είναι παρά υγιεινό. Πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά, υδατοδιαλυτές βιταμίνες, πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, χρειάζεται να προσέξουμε λίγο παραπάνω καθώς, αν το παρακάνουμε, το τραπέζι της Κ. Δευτέρας μπορεί να μας δώσει πολλές θερμίδες και αν είμαστε σε δίαιτα, να μας βγάλει εντελώς από τον προγραμματισμό μας . Ας στρώσουμε λοιπόν νοητά τραπέζι Κ. Δευτέρας, για να δούμε πόσες θερμίδες μπορεί να πάρουμε, αλλά και να γλιτώσουμε ορισμένες.

Ένα τυπικό πρωινό με μία φέτα λαγάνα, λίγες ελιές και ένα μικρό κομμάτι χαλβά μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 500 θερμίδες.

Για το μεσημέρι λίγα τηγανιτά καλαμαράκια με πατάτες τηγανιτές,1 φέτα λαγάνα με ταραμοσαλάτα, 2 – 3 ντολμαδάκια, λίγο τουρσί και 1 μικρό κομμάτι χαλβά αρκούν για να σας φορτώσουν με περίπου άλλες 1300 θερμίδες.

Βλέπετε λοιπόν ότι θερμιδικά, μόνο αθώα δεν είναι τα εδέσματα της ημέρας. Για το λόγο αυτό ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και γλιτώστε θερμίδες, σώζοντας την παρτίδα:

– Βάλτε λιγότερο ή και καθόλου λάδι στην ταραμοσαλάτα

– Προτιμήστε ψητά αντί για τηγανιτά θαλασσινά

– Προτιμήστε χαλβά με βανίλια αντί σοκολάτα και κατά προτίμηση πρωί

– Προσέξτε την ποσότητα στις ελιές

– Φάτε μόνο μία φέτα λαγάνα

– Σερβίρετε στο πιάτο σας και μην τσιμπάτε με το χέρι

– Αν φάτε λαγάνα, μην το παρακάνετε και με άλλες πηγές αμύλου όπως οι γίγαντες ή τα ντολμαδάκια

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons