Το αλκοόλ «πυροδοτεί» γονίδιο που συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού

alkool.medium.jpg

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού συνδέονται με το αλκοόλ, ενώ η κατανάλωσή του έχει συσχετισθεί και με αυξημένο κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου σε περιστατικά που διαγνώστηκαν σε αρχικό στάδιο. Τώρα, νέα μελέτη δείχνει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο αλκοόλ, τη δράση των οιστρογόνων κι ένα γονίδιο που προκαλεί τη νόσο.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό PLOS One, έδειξαν πως το αλκοόλ σχετίζεται με αύξηση της έκφρασης του γονιδίου BRAF, που οδηγεί στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, φάνηκε πως το αλκοόλ μιμείται και ενισχύει δράσεις των οιστρογόνων που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Τέλος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ εξασθενεί τη δράση ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για να καταστείλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα παρόντα ευρήματα υποδηλώνουν πως το αλκοόλ επιδρά σε διάφορους μηχανισμούς που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Κλείνοντας, εκφράζουν την ελπίδα τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης και άλλων που θα ακολουθήσουν, να προσφέρουν πληροφορίες και κίνητρα για την προώθηση αλλαγών στον τρόπο ζωής που θα συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού εμφάνισης της νόσου μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons