Αύξηση της διάρκειας ειδίκευσης ζητούν οι ιατροδικαστές

nerkoaspdl.medium.jpg

Η διάρκεια της ειδίκευσης στην Ιατροδικαστική στην Ελλάδα είναι μία από τις μικρότερες στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα μόλις 3 χρόνια, την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες είναι 4, 5 ή και 6 χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ελληνικός τίτλος της ειδικότητας του ιατροδικαστή να μην αναγνωρίζεται σε αυτές τις χώρες.

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία έχει επισημάνει το πρόβλημα στο υπουργείο Υγείας και προτείνει να εφαρμοστεί ως ελάχιστη διάρκεια ειδικότητας τα 4 έτη. «Η αύξηση της διάρκειας της ειδικότητας, αλλά και η προσαρμογή του προγράμματος ειδίκευσης στα ευρωπαϊκά πρότυπα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΙΕ Γρηγόρης Λέων.

Όπως υποστηρίζει η ΕΙΕ, με αυτό τον τρόπο οι έλληνες ιατροδικαστές θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις αυξημένες ανάγκες της επιστήμης στη χώρα μας.

Επιπλέον, σε περίπτωση που σε κάποια στιγμή επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπορούν να το πράξουν με τις ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια εφόδια των υπόλοιπων ευρωπαίων συναδέλφων τους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons