Έξι πράγματα που θεραπεύει το σεξ

thema2.jpg

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σεξ πέρα από ευχαρίστηση προσφέρει και πολλά οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι τα 7 πράγματα που θεραπεύει το σεξ:

Πονοκέφαλος

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Cephalalgia» της Διεθνούς Εταιρείας για τους Πονοκεφάλους, το σεξ θεραπεύει τον πονοκέφαλο. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες από ημικρανίες που έκαναν σεξ ενώ υπέφεραν από κρίση ημικρανίας εμφάνισαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Ένας στους πέντε πάσχοντες μάλιστα  απαλλάχθηκε πλήρως από τον πόνο, ενώ κάποιοι άλλοι, και κυρίως οι άνδρες με ημικρανία, «χρησιμοποιούσαν το σεξ ως θεραπευτικό εργαλείο» σημειώνουν οι ερευνητές.

Κρυολογήματα

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, αναπτύσσουν περισσότερα αντιγόνα, όπως την ανοσοσφαιρίνη Α, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και της γρίπης. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο υγιείς θα γίνετε αν κάνετε σεξ επτά φορές την εβδομάδα!

Πρωινή ναυτία

Σύμφωνα με τον Gordon Gallup, έναν ψυχολόγο από το SUNY-Albany, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το στοματικό σεξ. Ο Gallup υποστηρίζει ότι οι έγκυες έχουν πρωινή ναυτία επειδή το σώμα τους προσπαθεί να αποβάλλει το σπέρμα του άνδρα, άρα κάνοντας στοματικό σεξ, «αναγκάζεις» το σώμα σου να το συνηθίζει και δεν έχει την ανάγκη να το αποβάλλει.

Αϋπνία

Μετά το σεξ, το σώμα σας απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγκαλιάς», η οποία προκαλεί υπνηλία. Και οι γυναίκες παράγουν περισσότερη ωκυτοκίνη από τους άντρες.

Καρκίνος του προστάτη

Σύμφωνα με μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, για τους άνδρες που εκσπερματώνουν πιο συχνά, μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου του προστάτη κατά 22%.

Κατάθλιψη

Το σεξ έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει την ψυχική υγεία. Ο James Coan, PhD, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια λέει, «Όταν κάνετε σεξ απελευθερώνονται ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά συμπεριλαμβανομένης της ωκυτοκίνης και τις ενδορφίνες. Και μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το στοματικό σεξ μπορεί επίσης να ανεβάσει την ψυχολογία στις γυναίκες, δεδομένου ότι το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons