Το υπουργείο Υγείας εμβολιάζει τους πρόσφυγες

igeias-656x410.jpg

Τον εμβολιασμό νεογνών, παιδιών και ενηλίκων προσφύγων για σειρά νοσημάτων συνέστησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου.

Η επιτροπή συνεδρίασε στο υπουργείο Υγείας και εξέτασε το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό. Επίσης επανεξέτασε την ανάγκη εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αφού συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα.

Αποφάσισε, επίσης να συστήσει τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα ίδια νοσήματα, καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα ακολουθήσει επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και του επαγγελματίες υγείας.

Οι παραπάνω συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας ευχαριστεί, με δήλωση του, τους εθελοντές και τις ΜΚΟ και τους καλεί μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεχίσουν την προσφορά τους σε συντονισμό με το ΕΚΕΠΥ και με βάση τις επιστημονικές οδηγίες των εγκυκλίων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons