Κινδύνευσε να τυφλωθεί από τον εθισμό στα ενεργειακά ποτά

bggrs.jpg

Η 24χρονη Victoria Stean κινδύνευσε να χάσει ακόμη και την όρασή της από τον εθισμό που είχε στα ενεργειακά ποτά. Όντας διαβητική, αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα όταν οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε ακόμη και να τυφλωθεί εξαιτίας του εθισμού της.

Για μια περίοδο περίπου 3 ετών, η 24χρονη κατανάλωνε έως και 5 ενεργειακά ποτά την ημέρα, δηλαδή περίπου 69 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη! Μετά από κάποιο διάστημα κατανάλωσής τους σε τόσο μεγάλο βαθμό, άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με τους γιατρούς να την προειδοποιούν ότι θα έπρεπε να σταματήσει να πίνει ενεργειακά ποτά και να χάσει βάρος, αλλιώς θα μπορούσε να χάσει την όρασή της.

Σήμερα έχοντας χάσει πλέον 10 κιλά, η 24χρονη μιλά για την ιστορία της και θέλει να ενημερώσει άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας.

«Κοιτάζοντας πίσω δεν μπορώ να πιστέψω πόσο ηλίθια ήμουν, έπαιξα με την υγεία μου προκειμένου να πίνω ενεργειακά ποτά και να τρώω πρόχειρο φαγητό», αναφέρει η ίδια μιλώντας στη Mirror. Η νεαρή κοπέλα διαγνώστηκε με διαβήτη Τύπου 1 στην ηλικία των 9 ετών και από τότε αντιμετώπιζε πρόβλημα στο να ρυθμίσει το βάρος της και να περιορίσει τη ζάχαρη που κατανάλωνε.

Ωστόσο αγνόησε τις προειδοποιήσεις των γιατρών που της έλεγαν να τρώει υγιεινά κι αντίθετα άρχισε να τρώει γρήγορο φαγητό και να καταναλώνει πολλά ζαχαρούχα ενεργειακά ποτά.

«Ενώ η ασθένειά μου είναι κοινή με όσους πάσχουν με διαβήτη, οι γιατροί με είχαν προειδοποιήσει ότι η μεγάλη ζημιά είχε προκληθεί από την ανθυγιεινή διατροφή μου», πρόσθεσε. Σε ηλικία 17 ετών κατανάλωνε 2 ενεργειακά ποτά την ημέρα και σταδιακά τα αύξησε ώσπου έφτανε να πίνει τουλάχιστον 5 την ημέρα. Αν μάλιστα δεν τα κατανάλωνε, γινόταν οξύθυμη και νευρική0 όπως αναφέρει στη συνέντευξή της. Αν δεν έπαιρνε την ημερήσια δόση που συνήθιζε δεν μπορούσε να λειτουργήσει καλά και είχε έναν ανεξήγητο θυμό. «Βίωνα επίσης πολύ δυνατούς πονοκεφάλους μέχρι να πάρω στα χέρια μου το επόμενο μπουκάλι με ενεργειακό ποτό. Είχα γίνει ένα τέρας», παραδέχεται.

Έχοντας διαγνωστεί με αμφιβληστροειδοπάθεια, η 24χρονη άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα στην όρασή της, ενώ δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και να οδηγήσει. Έχοντας φτάσει πια σε οριακό σημείο την υγεία της και δυσκολευόμενη να πάρει ακόμη και ανάσα μετά από περπάτημα, της ήρθαν στο μυαλό τα λόγια των γιατρών και από τότε ορκίστηκε να αλλάξει.

Έτσι πήρε τη δύσκολη απόφαση να κόψει τα ενεργειακά ποτά. Ξεκίνησε σωστή διατροφή και γυμναστική και πλέον έχει χάσει κιλά και έχει σταθεροποιήσει την κατάσταση της όρασής της. Αυτό που θέλει είναι να μάθουν κι άλλοι πάσχοντες την ιστορία της και να προσέξουν περισσότερο την υγεία τους χωρίς να ρισκάρουν να πάθουν κάτι σοβαρό όπως η ίδια. Stean1.jpgStean2.jpgStean3.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons