Δέκα συμβουλές για να μην χάνεις τη φόρμα σου στο γραφείο

askhsej1.jpg

Για πολλούς η αιτία- ή η δικαιολογία- για το ότι δεν ασκούνται είναι η καθιστική ζωή. Όχι μόνο η χαλάρωση στον καναπέ αλλά και το 8ωρο (μίνιμουμ) καθισιό στο γραφείο. Αν πιστέψουμε τους «ειδικούς», πάντως, αυτός ο τρόπος ζωής δεν χρειάζεται να αφήνει τους εργαζόμενους αγύμναστους: μία personal trainer και σταρ των social media δείχνει πώς μπορεί κανείς να διατηρηθεί σε φόρμα κάνοντας ασκήσεις χωρίς καν να απομακρυνθεί από το γραφείο του.

Η Lucy Wyndham-Read έχει περισσότερους από 75.000 followers στο YouTube και με το παρακάτω βίντεο δίνει τις συμβουλές της για το πώς μπορεί κανείς να ασκηθεί ενώ εργάζεται.

1. Νιώσε το «κάψιμο»

Η στάση μας επηρεάζεται πολύ από το πολύωρο καθισιό μας και συχνά έχουμε την τάση να καμπουριάζουμε ενώ πληκτρολογούμε. Η  Lucy προτείνει το κόλπο με το «παγάκι», να γράψεις δηλαδή σε ένα χαρτάκι τη λέξη παγάκι και να το κολλήσεις στη γωνία της οθόνης σου. Κάθε φορά που θα πέφτει το μάτι σου πάνω του, να σκέφτεσαι πως κάποιος έριξε ένα παγάκι στην πλάτη σου. Αμέσως θα τραβάς πίσω τους ώμους σου και θα ανασηκώνεις το στέρνο σου κι έτσι το σώμα σου θα παίρνει τη σωστή στάση.

2. Ο κανόνας των 20 λεπτών

Προσπάθησε να σηκώνεσαι από τη θέση σου κάθε 20 λεπτά. Όταν καθόμαστε περισσότερο, πιστεύεται πως επιβραδύνεται ο μεταβολισμός κι αυτό επηρεάζει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τη διάλυση του λίπους. Ένας καλός λόγος για να σηκωθείς είναι να πας στην τουαλέτα, να βάλεις νερό ή απλώς να μιλήσεις σε κάποιον συνάδελφο.

3. Αφιέρωσε χρόνο στην προετοιμασία

Είναι πολύ εύκολο να παραλείψει κανείς το πρωινό καθώς τρέχει να προλάβει να ετοιμαστεί και να φύγει εγκαίρως από το σπίτι. Ωστόσο το να χάσει κανείς το πρώτο γεύμα της ημέρας σημαίνει πως κατά τις 11 θα πεινάσει και θα καταλήξει να τρώει μπισκότα και σνακ. Είναι σημαντικό λοιπόν να προετοιμάζεται κανείς για ένα σωστό πρωινό που ενδεχομένως μπορεί να ετοιμάζει από το προηγούμενο βράδυ ώστε να μη χάνει χρόνο το πρωί.

4. Ασκήσεις για τα πόδια

Απλές ασκήσεις για τα πόδια είναι εύκολες και ιδανικές για το γραφείο. Όχι μόνο μπορούν να τονώσουν τους μηρούς αλλά συμβάλλουν και στο κάψιμο θερμίδων. Τρεις απλές τέτοιες ασκήσεις είναι οι παρακάτω.

askhsej2.jpgaskhsej3.jpgaskhsej4.jpgaskhsej5.jpg

5. Κάνε όρθιος πράγματα που κάνεις καθιστός

Να σηκώνεσαι όποτε μπορείς αντί να κάθεσαι. Για παράδειγμα, όταν τηλεφωνείς, σπρώξε πίσω την καρέκλα σου και σήκω να μιλήσεις όρθιος. Αυτό ενεργοποιεί πολύ περισσότερες μυϊκές ομάδες.

6. Περπάτα… χωρίς να κινείσαι

Δίλεπτη άσκηση που μπορεί κανείς να κάνει χωρίς να διακόψει τη δουλειά του. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή στάση της πλάτης και να λυγίσεις τα γόνατά σου. Δοκίμασε να περπατήσεις, αθόρυβα, για δύο λεπτά. Είναι μια καλή άσκηση για τα πόδια και σε απαλλάσσει και από κάποιες θερμίδες.

7. Άσκηση κοιλιακών στο γραφείο

Καθισμένος στην καρέκλα σου γείρε προς τα πίσω, σφίξε την κοιλιά σου και σήκωσε τα πόδια λίγα εκατοστά από το δάπεδο. Μείνει σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και κατέβασε τα πόδια σου. Κάνε 10 με 20 επαναλήψεις.

8. Άσκηση για το στήθος

Δεν χρειάζεται καν να σταματήσεις τη δουλειά σου για να κάνεις την άσκηση αυτή. Διαβάζοντας πχ ένα e-mail τοποθέτησε τα χέρια σου στο γραφείο μέχρι να ακουμπούν και οι αγκώνες και ένωσε τις παλάμες σου, η μία να κοιτά προς τα εσένα και η άλλη αντίθετα. Απλώς πίεσε τις παλάμες σου και κράτησε τη θέση αυτή για δέκα δευτερόλεπτα- θα νιώσεις το στέρνο σου να «σφίγγει». Κάνε δέκα επαναλήψεις.

 9. Τόνωσε τους γλουτούς

Καθισμένος στο γραφείο σου, φρόντισε να έχεις καλή στάση με όρθια πλάτη και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Σφίξε τους γλουτούς για 10 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε. Επανάλαβε αλλά αυτή τη φορά για 8 δευτερόλεπτα και συνέχισε μέχρι τα 2 δευτερόλεπτα. Μετά άρχισε να προσθέτεις χρόνο μέχρι να ξαναφτάσεις τα δέκα δεύτερα.

askhsej1.jpg

10. Κάτι σαν πους- απς

Κοιτάζοντας το γραφείο σου κάνε ένα μεγάλο βήμα πίσω και τοποθέτησε τα χέρια σου σε άνοιγμα λίγο μεγαλύτερο από τους ώμους με τα δάχτυλα ανοιχτά.Προσπάθησε τα πόδια και το κεφάλι σου να σχηματίζουν ευθεία γραμμή και αργά πλησίασε τον κορμό σου προς το γραφείο λυγίζοντας τους αγκώνες σου- περίπου σαν να κάνεις πους απς. Κρατήσου στη θέση αυτή μέχρι να νιώσεις πως σε δυσκολεύει, χαλάρωσε και κάνε άλλο ένα σετ πέντε επαναλήψεων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons