Φεστιβάλ «κόβει» ντοκιμαντέρ που συνδέει τα εμβόλια με τον αυτισμό

embolio.jpg

Ένα ντοκιμαντέρ, δημιούργημα ενός πρώην βρετανού ερευνητή που υποστηρίζει ότι ο αυτισμός συνδέεται με τον εμβολιασμό, αποσύρθηκε από το πρόγραμμα του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ «Εμβολιασμός: από την απόκρυψη στην καταστροφή» θα προβαλόταν στο φεστιβάλ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις, κυρίως επειδή οι οργανωτές φοβόντουσαν ότι θα ταυτιστούν με το κίνημα κατά του εμβολιασμού των παιδιών.

«Πρόθεσή μου όταν έλαβα την απόφαση να συμπεριλάβω την ταινία (στο πρόγραμμα του φεστιβάλ) ήταν να δώσω την ευκαιρία για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το θέμα, το οποίο αντιμετωπίζω και εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Ντε Νίρο, εκ των συνιδριτών του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, που είναι πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού.

«Όμως, αφού το επανεξετάσαμε τις τελευταίες ημέρες μαζί με την ομάδα του φεστιβάλ και με άλλα πρόσωπα στην επιστημονική κοινότητα, δεν πιστεύουμε ότι συμβάλλει στη συζήτηση και είναι το αντίθετο από αυτό που ήλπιζα», διευκρίνισε.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, ο Άντριου Γουέικφιλντ, είναι ο ερευνητής που το 1998 δημοσίευσε μια μελέτη στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet, στην οποία υποστήριζε ότι υπάρχει σύνδεση του αυτισμού με το εμβόλιο που προφυλάσσει από την ιλαρά, την ερυθρά και τις μαγουλάδες. Η μελέτη αυτή έδωσε έναυσμα για τη δημιουργία ενός κινήματος κατά του εμβολιασμού. Οι υγειονομικές αρχές πολλών χωρών συμφωνούν ότι το κίνημα αυτό ευθύνεται για θανάτους παιδιών και επιδημίες που θα είχαν αποφευχθεί με τον εμβολιασμό.

Μια έρευνα του βρετανικού ιατρικού συμβουλίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ερευνητής δημοσίευσε λανθασμένα συμπεράσματα. Το Lancet απέσυρε τη μελέτη εξηγώντας ότι ορισμένα στοιχεία που περιείχε είχαν παραποιηθεί. Στη συνέχεια απαγορεύτηκε στον Άντριου Γουέικφιλντ να ασκεί την ιατρική στη Βρετανία.

Το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα φέτος θα διεξαχθεί από τις 13 μέχρι τις 24 Απριλίου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons