Έξι πράγματα που χειροτερεύουν το άσθμα

asthma.jpg

Αν έχετε άσθμα, το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς προκαλεί τις κρίσεις άσθματος (δύσπνοια, συριγμός ή σφίξιμο στο στήθος) – ίσως η γύρη, η σκόνη ή οι τρίχες από τα ζώα.

Αλλά το ξέρετε ότι υπάρχουν ανύποπτα στοιχεία που επηρεάζουν το άσθμα σας;

Τα ακόλουθα μπορεί να μην επηρεάζουν κάθε ασθματικό, αλλά αξίζει να εξεταστούν.

Αποσμητικά χώρου και κεριά

Μπορεί να μυρίζουν όμορφα αλλά όλα αυτά τα αρωματικά προϊόντα μπορεί να επιδεινώσουν τις αλλεργίες που οδηγούν σε ασθματικά επεισόδια.

Γέλιο

Όπως συμβαίνει με το βήχα και το κλάμα, έτσι και το γέλιο μπορεί να προκαλέσει προσωρινό «περιορισμό» στην ροή του αέρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται συριγμός. Να ακούτε δηλαδή την αναπνοή σας να «σφυρίζει».

Στρες

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στο επιστημονικό έντυπο Journal of Asthma, διαπίστωσε ότι τα άτομα που βιώνουν μεγάλο στρες και άγχος , μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο άσθμα. Όταν αισθάνεστε πανικοβλημένοι ή αγχωμένοι, έχετε ένα σφίξιμο στο στήθος; Αυτό ακριβώς υπονοεί η έρευνα.

Ασπιρίνη

Για τους πάσχοντες από άσθμα, η λήψη ασπιρίνης φαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς υπάρχουν παρατηρήσεις που δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει βρογχόσπασμο. Αυτό υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Ειδικότερα περίπου το 20% των ενηλίκων με άσθμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κρίσεις άσθματος ή δύσπνοια μετά τη λήψη ασπιρίνης και των προϊόντων που την περιέχουν. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, επισκεφθείτε τον γιατρό σας για συμβουλές σχετικά με ένα εναλλακτικό τρόπος ανακούφιση από οποιονδήποτε πόνο.

Καταιγίδες

Σύμφωνα με το Asthma, Allergy and Immunology Institute (AAII) στην πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η ροή του ανέμου κατά τη διάρκεια καταιγίδων αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτά είναι που προκαλούν έξαρση άσθματος και όχι η γενική ηλεκτρική δραστηριότητα, οι κεραυνοί ή η βροχή καθώς έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση  αλλεργιογονικών σωματιδίων, όπως σπόρια μυκήτων ή γύρη, ψηλά στην ατμόσφαιρα (σύννεφα) και την ακόλουθη αποδόμηση και επιστροφή τους χαμηλότερα στη γη με τη βροχή. Η συμπύκνωση αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθματικές κρίσεις σε αλλεργικούς ασθενείς, λέει το ΑΑΙΙ.

Μποτιλιάρισμα

Όταν είστε κολλημένοι σε ένα μποτιλιάρισμα, τα καυσαέρια από τα γύρω αυτοκίνητα μπορεί να επιδεινώσουν το άσθμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευή εισπνοών για το άσθμα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons