Πρακτικές συμβουλές για όσους φροντίζουν άτομα με άνοια

anoia.medium.jpg

Σχεδίασαν και μετέφρασαν στα ελληνικά, η Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ (ADI) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), τον ανανεωμένο οδηγό «Βοήθεια για τους περιθάλποντες ασθενών με άνοια». Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχειρίδιο με πρακτικές συμβουλές για τους περιθάλποντες και τις οικογένειες ατόμων με άνοια και συγγενείς διαταραχές.

O οδηγός παρέχει συμβουλές για τη φροντίδα ατόμων με άνοια και συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση της νόσου.

«Το έχω στο κομοδίνο μου. Μερικές φορές το ξεφυλλίζω το βράδυ πριν κοιμηθώ. Σίγουρα το διαβάζω μετά από κάποιο περιστατικό για το οποίο αμφιβάλλω ή βιώνω δυσάρεστα συναισθήματα. Έχει πάντα μια πληροφορία, μια απάντηση για μένα σε σχέση τόσο με τη μητέρα μου, όσο και με τον εαυτό μου. Με απλά ελληνικά, σε κατανοητή γλώσσα βρίσκεται στα χέρια μου οποιαδήποτε ώρα το χρειαστώ». Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εγχειριδίου μία περιθάλπουσα ασθενούς με νόσο Αλτσχάιμερ, που μίλησε για την εμπειρία της και για τη βοήθεια που της παρείχε το εγχειρίδιο στο «ταξίδι της περίθαλψης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADI, στην Ελλάδα το 2015 υπήρχαν 197.000 ασθενείς με άνοια, και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στις 354.000. Οι περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ασθενείς με άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο, ανέφερε, κατά την παρουσίαση, η Καθηγήτρια Μάγδα Τσολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών.

«Η εκπαίδευση, στήριξη και βοήθεια των περιθαλπόντων στην Ελλάδα αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα στην αντιμετώπιση της άνοιας. Το εγχειρίδιο που ετοιμάστηκε σε συνεργασία με την ADI, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, αποτελεί πολύτιμη προσφορά στην ελληνική οικογένεια που φροντίζει ασθενή με άνοια», τόνισε η κ. Τσολάκη, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας.

Σημαντικά κριτήρια για την υλοποίηση της εν λόγω χρηματοδότησης από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα ήταν το γεγονός ότι εξασφαλίζεται η δωρεάν διανομή του για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω των κατά τόπους συλλόγων, καθώς και ότι φέρει τη γνώση και εμπειρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Βασική προσδοκία είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα των φροντιστών ατόμων με άνοια, να τους διευκολύνει στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και κατ’ επέκταση να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους περιθαλπόμενους συγγενείς τους.

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στις ιστοσελίδες της ADI (www.alz.co.uk), της Alzheimer Hellas (http://ift.tt/1TF3Tby), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer (http://ift.tt/1R0OrQi) και του ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα (http://ift.tt/1TF3RAy. org/). Η διανομή του θα πραγματοποιηθεί μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons