Σημάδια ότι μεγαλώνετε ένα κακομαθημένο παιδί

kakomathimeno_paidi.jpg

Αν κακομαθαίνετε το παιδί σας, το ξέρετε και το βλέπετε από την συμπεριφορά του. Είναι  αγενές απέναντι σας αλλά και προς άλλους ενήλικες. Δεν μοιράζεται τα πράγματα του με άλλα παιδιά, είναι αυταρχικό και απαιτεί η προσοχή να είναι στραμμένη πάνω του όλη την ώρα.

Δεν απαντά στις ερωτήσεις σας και αγνοεί τις οδηγίες σας. Αν του αρνηθείτε ένα νέο παιχνίδι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κλάματα, ξεσπάσματα θυμού και γροθιές στο πάτωμα.

Αισθάνεστε νικημένοι; Σήμερα πολλοί γονείς βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Αλλά δεν είναι πολύ αργά για να «διορθώσετε» τη συμπεριφορά ενός κακομαθημένου παιδιού.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε;

Έχει συχνά ξεσπάσματα θυμού. Είτε βρίσκεται στο σπίτι, είτε βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο, ένα κακομαθημένο παιδί έχει συχνά ξεσπάσματα και δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους που έχει τριγύρω του. Πάντα αισθάνεται δυσαρεστημένο. Σε γενικές γραμμές, ένα κακομαθημένο παιδί δεν μπορεί να νιώσει ικανοποιημένο με ό,τι έχει. Αν βλέπει ένα παιχνίδι κάποιου άλλου παιδιού, θέλει να το αποκτήσει. Ένα κακομαθημένο παιδί είναι τεμπέλικο, δεν θέλει να προσφέρει τη βοήθεια του και αρνείται να κάνει δουλειές, όπως να μαζέψει τα παιχνίδια του. Θέλει πάντα να ελέγχει του γονείς και άλλους ενήλικες. Ένα κακομαθημένο παιδί πολλές φορές δεν καταλαβαίνει την έννοια της πειθαρχίας και απαιτεί τα ίδια πράγματά από τους γονείς και  τους συμμαθητές του. Περιμένει όλοι να τον ακούν. Τις περισσότερες φορές, ένα κακομαθημένο παιδί κάνει τους γονείς του να νιώθουν θυμωμένοι και αμήχανοι σε δημόσιο χώρο. Συνήθως εδώ την πατάνε οι γονείς και ξεσπούν ή κάνουν παρατήρηση σε έντονο ύφος. Σε αυτή την περίπτωση όμως, όταν το παιδί στεναχωρεί τη μαμά και τον μπαμπά, το κάνει απλά για να τραβήξει την προσοχή τους. Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο η επίπληξη να γίνει σε ένα απομονωμένο μέρος. Δεν θέλει να μοιράζεται τα πράγματά του. Αυτό έτσι κι αλλιώς λίγο πολύ το έχουν όλα τα παιδάκια, αλλά από την ηλικία των 4 ετών πρέπει να είναι πρόθυμα να μοιράζονται πράγματα, όπως παιχνίδια και τρόφιμα με άλλα μέλη της οικογένειας. Ένα κακομαθημένο παιδί θέλει να το παρακαλούν. Οι γονείς όμως δεν πρέπει να ενδίδουν σε αυτή την απαίτηση. Δεν μπορεί να παίξει μόνο του. Στην ηλικία των 4 όμως, ένα παιδί πρέπει να είναι σε θέση να παίζει  μόνο του. Αποδεικνύεται ότι ακόμη και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των γονιών. Ένα κακομαθημένο παιδί θέλει δωροδοκία για να κάνει τις εργασίες του ή κατά την εκτέλεση ορισμένων εργασιών. Αποφύγετε τη δωροδοκία με τα παιχνίδια, τα γλυκά, τις βόλτες και τα χρήματα. Τι να κάνετε

Δηλώστε την πραγματικότητα

Μόλις αναγνωρίσετε τα πρώτα σημάδια ενός ακόμη ξεσπάσματος, με σαφή τόνο στην φωνή σας, ξεκαθαρίστε «Σήμερα κοιτάζουμε πράγματα, δεν αγοράζουμε», αν για παράδειγμα βρίσκεστε σε ένα εμπορικό κατάστημα. «Μπορούμε να προσθέσουμε αυτό που θέλεις στη λίστα με τα πράγματα που θέλουμε και θα το αγοράσουμε μια άλλη μέρα.». Γενικότερα επιβάλλετε λογικούς κανόνες, ώστε να βοηθήσετε το παιδί να συνδυάσει τα πρώτα συναισθήματα με τη λογική και να έχετε υπομονή γιατί θα πάρει καιρό.

Μην δίνετε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορείτε να κρατήσετε

Μερικές φορές στη προσπάθεια να ανακτήσουμε τον έλεγχο, λέμε το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Αποφύγετε όμως να κάνετε δηλώσεις τύπου: «Αν ξαναχτυπήσεις άλλη μια φορά το χέρι στο τραπέζι, θα φύγουμε.», όταν δεν σκέφτεστε να αποχωρήσετε ή βρίσκεστε κάπου με παρέα. Προτιμήστε να πείτε: «Αν συνεχίσεις έτσι, την επόμενη φορά δεν θα σε πάρουμε μαζί μας.».

Μιλήστε πριν και μετά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να χειριστείτε τα αιτήματα ενός μικρού παιδιού, είναι να προετοιμάσετε το έδαφος. Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο για το κατάστημα μιλήστε για τον στόχο σας. Αν παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, ξανασυζητήστε το θέμα κατά την έξοδό σας. Όσο περισσότερο μιλάτε στο παιδί για τη συμπεριφορά του, τόσο περισσότερο θα εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και θα βρεθούν οι ισορροπίες.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons