Πώς συνδέονται οι υδατάνθρακες με τον καρκίνο του πνεύμονα

pneumonas.medium.jpg

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση υδατανθράκων θέλει μέτρο, προκειμένου να διατηρεί κανείς τη σιλουέτα του. Νέα έρευνα αναδεικνύει και μία άλλη πτυχή: πως οι υδατάνθρακες μπορεί να βλάπτουν εκτός από τη ζυγαριά και τους πνεύμονές μας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δίαιτα με τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων.

«Καταγράψαμε 49% αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα μεταξύ των ανθρώπων με τον υψηλότερο ημερήσιο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με εκείνους με χαμηλότερο», ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Δρ Stephanie Melkonian, από το University of Texas MD Anderson Cancer Center.

Το συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι πως ο περιορισμός της κατανάλωσης τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να περιορίσει και τον κίνδυνο κάποιος να εμφανίσει καρκίνο του πνεύμονα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, είναι η μεγαλύτερη που ερεύνησε τον πιθανό σύνδεσμο ανάμεσα στον γλυκαιμικό δείκτη και τον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσε επίσης πως ο γλυκαιμικός δείκτης συνδέεται περισσότερο με τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του τύπου καρκίνου σε συγκεκριμένες υπο-ομάδες, όπως ανθρώπους που δεν κάπνισαν ποτέ.

Προηγούμενες έρευνες είχαν επίσης επισημάνει πως διατροφικοί παράγοντες επηρεάζουν τον κίνδυνο ένας άνθρωπος να εμφανίσει καρκίνο του πνεύμονα. Διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά περιορίζει τον κίνδυνο αυτό ενώ η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, κορεσμένων λιπαρών και γαλακτοκομικών τον αυξάνει, σημειώνει η Daily Mail.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons