Πέντε γιατροσόφια για τον πονοκέφαλο

ponokefalos.jpg

Οι πονοκέφαλοι συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, συμβαίνουν εξαιρετικά συχνά. Επειδή οι πονοκέφαλοι μπορεί να προέρχονται από διάφορες αιτίες, μερικοί πάσχοντες αναζητούν θεραπεία σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά γιατροσόφια που μπορεί να ανακουφίσουν τις ημικρανίες αλλά και άλλα είδη πονοκεφάλων. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο χωρίς να χρειαστεί να πάρετε κάποιο παυσίπονο.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Όχι μόνο μυρίζει υπέροχα αλλά ανακουφίζει αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο και τους πόνους από τις ημικρανίες. Μπορείτε είτε να το εισπνεύσετε, είτε να το εφαρμόσετε τοπικά. Δύο έως τέσσερις σταγόνες σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό, αρκούν για να το εισπνεύσετε ως θεραπεία για τον πονοκέφαλο. Σε κάθε περίπτωση όμως το έλαιο της λεβάντας δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα.

Μασάζ

Το ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικό τρόπος για την ανακούφιση του πονοκεφάλου. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Βραζιλία, υποστηρίζει ότι  το τοπικό μασάζ στην περιοχή του ινιακού νεύρου –  στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη βάση του κρανίου – μειώνει τον πόνο της ημικρανίας.

Σε γενικές γραμμές το μασάζ έχει αναγνωριστεί ως χρήσιμη θεραπεία για πονοκεφάλους, και ειδικά η ρεφλεξολογία (μια θαυμάσια μέθοδος θεραπευτικού μασάζ που εφαρμόζεται στην περιοχή των πελμάτων και στη ράχη των ποδιών).

Ποδόλουτρο

Όχι όμως με τον πατροπαράδοτο τρόπο αλλά με αιθέρια έλαια σε κρύο νερό. Το κρύο νερό θα ανακουφίσει αμέσως την πίεση που νιώθετε στο κεφάλι σας. Η συνταγή είναι απλή: σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Αφήστε τα πόδια σας μέσα στη λεκάνη για είκοσι λεπτά και πάρτε παράλληλα βαθιές αναπνοές.

Κομπρέσες

Οι δροσερές και ζεστές κομπρέσες μπορούν επίσης να ανακουφίσουν αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο. Για τον πονοκέφαλο που επικεντρώνεται στο μέτωπο συνιστώνται οι κρύες κομπρέσες με μερικές σταγόνες λεβάντα ενώ για τον πονοκέφαλο που είναι επικεντρωμένος στον αυχένα, μια ζεστή κομπρέσα θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Βασιλικός

Ο βασιλικός καταπραΰνει τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο και μόλις λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου βασιλικού  μπορούν να σας ανακουφίσουν από τον πόνο! Εκτός από το έλαιο και το  τσάι με αποξηραμένα φύλλα βασιλικού αλλά και λίγες σταγόνες στο μπάνιο χαλαρώνουν το σώμα και είναι επίσης αποτελεσματικά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons